PDA

View Full Version : CSS Menu appearing behind YouTube videos.



BlackReef
Jul 25th, 2010, 11:18 AM
As you can see here:

http://gem-tech.com.mytempweb.com/store/pc/viewContent.asp?idpage=14

When you try and use the menu, it hides behind the YouTube video.

Now, I have Google searched this, and the responses I have seen is to add some sort of z-index when embedding each video.

My question is - can I not just add something to the CSS stylesheet (z index?) to prevent this from happening on ALL flash videos that I embed into my site?

Any help would be greatly appreciated. Thank you very much in advance,

_Aerospace_Eng_
Jul 25th, 2010, 12:13 PM
Nope z-index won't work. You need to add a param called wmode and set its value to transparent. If you are using the embed tag which you shouldn't be then you also need to add wmode="transparent" to that.

frankle
Jul 26th, 2010, 06:29 AM
Check for the code :


<object width="900" height="531"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7hJGJ7N7_Bo&amp;hl=en_US&amp;fs=1?rel=0"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><embed src="viewContent.asp_files/7hJGJ7N7_Bohlen_USfs1.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="900" height="531"></object>

and replace it the one below :

<object width="900" height="531">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7hJGJ7N7_Bo&amp;hl=en_US&amp;fs=1?rel=0">
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always">
<embed src="viewContent.asp_files/7hJGJ7N7_Bohlen_USfs1.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="900" height="531" wmode="transparent"></object>


Hope this work for you.

Regards.

BlackReef
Jul 27th, 2010, 03:46 AM
Check for the code :


<object width="900" height="531"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7hJGJ7N7_Bo&amp;hl=en_US&amp;fs=1?rel=0"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><embed src="viewContent.asp_files/7hJGJ7N7_Bohlen_USfs1.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="900" height="531"></object>

and replace it the one below :

<object width="900" height="531">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7hJGJ7N7_Bo&amp;hl=en_US&amp;fs=1?rel=0">
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always">
<embed src="viewContent.asp_files/7hJGJ7N7_Bohlen_USfs1.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="900" height="531" wmode="transparent"></object>


Hope this work for you.

Regards.

Thanks frank! Is there any way I can add something to the stylesheet so I can avoid this problem storewide? Or am I going to have to manually change the code for each embedded video?

Thanks in advance,
-

_Aerospace_Eng_
Jul 27th, 2010, 03:55 AM
You are going to have to manually add it to each video.