PDA

View Full Version : webpage menu not playing well with image loading code



henryetta
Jan 3rd, 2010, 09:04 PM
I am using this fancy box code (http://fancybox.net/) to smoothly pop up an image on click, I got it working on my main index page (http://www.meta.projectmio.com/index2.html) but that's not where I want to put it. My site has a menu where it loads webpages inside the main index one, I would like to use the code on one of those pages but something is not working.

I am not able to use the specified DOCTYPE but find that it works all the same with my current one, however if I use the given one in addition to the one I have now (and need) then my site does not work properly, further if I replace it I get the same results.

My existing doctype:


<DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd"
"http://www.w3.org/TR/1999/REC-html401-19991224/loose.dtd"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

What the code uses:


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">


I'm not sure what the differences are but I've been advised that I need to run the code in "standards mode" before I try to fix it. As I see it the code works, just not where I need it to, nothing unusual on my site and nothing unusual that I may be wrong.

On my site (http://www.meta.projectmio.com/index2.html) you can see at the bottom right a blue text link called "aaaa" this is the code that works, however (clicking the dome to the left of that to scroll the page down and selecting the "met.a has guts" menu option diagram (http://www.flickr.com/photos/[email protected]/4235205467/)) you'll see the "aaaa" link again at the bottom left of that page and that is where I need it to work from.

I even tried using the exact code from the example in that linked .htm (http://www.meta.projectmio.com/code/gb/guts.htm) page but it doesn't make a difference, it probably even hinders the code as it looks at the main html page. But if loading the page on its own the code will work, so its related to the menu and the way that works.


If anybody can help that would be brilliant, I'm sure its something simple.

Thanks!