PDA

View Full Version : removing some space (placing things more up)



rapidspider
Aug 25th, 2009, 02:35 PM
Hello,

All day i have been trying and i can't get it done by myself

go here:
http://www.tgroom.com/oro/index.php

above the logo there is some white space (click the link above so you see what i mean) i would like to place the logo more up so the space is gone i placed:<td valign="top"> {if $no_side!=true} and that worked however the letters are than very big (see image 1) and on another pages like http://www.tgroom.com/oro/news.php there will be white space on the left (see image 2) instead of placing the whole text on the page hope i provided enough info and hope someone can help me. so what i basicly need is get the white space away and leave the page as it is now http://www.tgroom.com/oro/index.php
see the images below to see what i mean
image 1
http://www.tgroom.com/1.jpg

image 2
http://www.tgroom.com/2.jpg


code:

{include file="header.tpl"}<body>
<p>
<br><table width="680" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#FFFFFF">

<tr>
<td background="images/animated.gif" width="346" height="202" valign="top">

&nbsp;
<table>
<tr>

</td>
</tr>
</table>

</td>
<td background="images/girla.jpg" width="166" height="202" valign="top">

&nbsp;

</td>
<td background="images/hotel.jpg" width="168" height="202" valign="top">

&nbsp;

</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="3" background="images/content_backgrond.jpg">
&nbsp;
<table width="660" align="center">
<tr>
{if $no_side!=true}
{if $global.member_id>0}<td width="245" valign="top">
{else}{/if}
{if $global.member_id < 1}

{elseif $global.member_id == 1}
{include file="box_adminmenu.tpl"}
{else}
{include file="box_membermenu.tpl"}
{/if}
<br />

<br />

<br />


</td>
<td width="550" valign="top">
{else}
<td width="675" valign="top">
{/if}

noneforit
Aug 25th, 2009, 03:13 PM
Why using tables for layout is not best practice (http://www.hotdesign.com/seybold/)


Also you have a boatload load of errors in your markup (http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.tgroom.com%2Foro%2Findex.php&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0)

Although you appear to have a valid DOCTYPE, your code is not valid so you would need to correct these errors first before looking at why your elements dont align properly.

rapidspider
Aug 26th, 2009, 01:28 PM
well i was trying to fix the mistakes, and than i got 27 mistakes only i fixed them now again 154 i don't get it and i tried over and over i'am totally stuck and the website does not look at all how it supposed to look, i'am not very good in this stuff, but i can use a big help here if someone is willing to help me

http://www.tgroom.com/oro/