PDA

View Full Version : not sure if css or iframes problem



redsoxgirl
Apr 10th, 2007, 06:38 AM
I am not sure if the problem I am having has to do with css or iframes.

This is my first attempt at using iframes, but I have been using simple css for over a year. Now, I am attempting to combine them and am having trouble with the position of the element on the page. (This css nav menu is new to me as well...got it from here http://projectseven.com/tutorials/navigation/auto_hide/index.htm).

Anyway, could someone please look at this web page and help me figure out why the horizontal menu is so low (and not visible) and why the drop down sub-menus are dropping behind other elements so they cannot be seen?

http://oxygenesis.org/speak.html
(It should be appearing where the white stripe of nothingness is)

Here is what the menu should look like:

http://oxygenesis.org/nav_menu.html
(also this menu "jumps" a little when you hover...any thoughts on that?)

THANKS!

P.S. I kinda wanted to use SSI to add this menu, but I did not want to have to change every page extension to shtml since this site has been around for a few years and there are links to it all over the place in marketing materials, etc.

nexosis
Apr 10th, 2007, 07:20 AM
>> Validate your page.
>> In IE6 the page says "error on page". This might be a problem due to your javascript.

OK, to solve your problem, increase the width:


<iframe scrolling="no" frameborder="0" width="790" height="36" src="nav_menu.html"></iframe>

redsoxgirl
Apr 10th, 2007, 07:33 AM
>> Validate your page.
>> In IE6 the page says "error on page". This might be a problem due to your javascript.

OK, to solve your problem, increase the width:


<iframe scrolling="no" frameborder="0" width="790" height="36" src="nav_menu.html"></iframe>

Thanks, but I don't understand why increasing the width would help...then it would be wider than the rest of the page...? What am I missing here?

nexosis
Apr 10th, 2007, 07:46 AM
if you mouseover the menus with a small width, they would just be like overflow:hidden.

nolvorite
Apr 10th, 2007, 09:04 PM
as nexosis said yes it is the problem of your iframe beacause it was too low in width. If you really want to display it in page, copy the markup in the iframe then paste it at the original page.

and the script.