Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Mail Function not working - SMTP Problem

    Im trying to send email from my computer to confirm the registration.
    But i got this error message:
    Failed to connect to mailserver, verify your "SMTP" setting in php.ini in c:\phpdev\www\public\blogs\register.php on line 90

    I change the php.ini settings to:
    [mail function]
    ; For Win32 only.
    SMTP = localhost

    ; For Win32 only.
    sendmail_from = kramx@localhost

    But i stil i cant send email. i also downloaded a mail server ArgoSoift Mai lServer.
    It's still not working. Im working on windows.

    Anyone help me with this.
    any help would be appreciated.
    Thanks

  • #2
    UE Antagonizer Fumigator's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Utah, USA, Northwestern hemisphere, Earth, Solar System, Milky Way Galaxy, Alpha Quadrant
    Posts
    7,691
    Thanks
    42
    Thanked 637 Times in 625 Posts
    Is the host name of your mail server really "localhost"? Is your mail server port = 25? How about the sendmail_path variable? Did you set that correctly?

  • #3
    Senior Coder
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    North-East, UK
    Posts
    1,265
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i also downloaded a mail server ArgoSoift Mai lServer.
    It's still not working. Im working on windows
    What error?
    Still not working is not much use.

    Have you checked any firewalls or router ports


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •