Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Installing PHPFox

    Yes, I am currently installing PHPFox onto my website but i am currently having a bit of a hassle getting it to work.

    Created Config File "site_config.php": OK
    Created Config Backup File "site_config_backup.php": OK
    /gallery/I/ is writable: Yes
    /gallery/I/2005/ is writable: Yes
    /gallery/I/2005/01/ is writable: Yes
    /gallery/I/2005/01/01/ is writable: Yes
    /gallery/I/2005/01/01/thumb/ is writable: Yes
    /user/bg/ is writable: Yes
    /user/bg/2005/ is writable: Yes
    /user/bg/2005/01/ is writable: Yes
    /user/bg/2005/01/01/ is writable: Yes
    /member/i/ is writable: Yes
    /member/i/p/ is writable: Yes
    /member/i/p/2005/ is writable: Yes
    /member/i/p/2005/01/ is writable: Yes
    /groups/gallery/ is writable: Yes
    /groups/gallery/2005/ is writable: Yes
    /groups/gallery/2005/01/ is writable: Yes
    /groups/gallery/2005/01/thumb/ is writable: Yes
    Mysql Table Created ( 0 / 43): FAIL
    Here it is, It fails to create the Mysql tables.
    If anyone can tell me how to fix this It would be a great help.

  • #2
    Senior Coder
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Colorado, United States
    Posts
    1,208
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    How vague. Despite this, it would appear that your MySQL connection information in one of the configuration files was most likely improperly set. If the connection information is correct, you might try creating the database. If it already is created, possibly it's trying to create it again and failing, in that case delete the database.
    "$question = ( to() ) ? be() : ~be();"

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    for someone with 1,000 plus post, the response was ignorant and unnecessary

    anywho, the FIX is
    Code:
    you must edit the phpfox.sql file
    
    example:
    
    CREATE TABLE `adds` (
    `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
    `text` text collate latin1_general_ci NOT NULL,
    `type` tinytext collate latin1_general_ci NOT NULL,
    PRIMARY KEY (`id`)
    ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci AUTO_INCREMENT=13 ;
    
    must become
    
    CREATE TABLE `adds` (
    `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
    `text` text NOT NULL,
    `type` tinytext NOT NULL,
    PRIMARY KEY (`id`)
    ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=13 ;
    
    just do a search and replace for "engine=myisam default charset" and "collate latin1_general_ci", etc...
    also there are 2 "collate=latin1", so search for that also

  • #4
    Regular Coder ralph l mayo's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    951
    Thanks
    1
    Thanked 31 Times in 29 Posts
    Quote Originally Posted by intime
    for someone with 1,000 plus post, the response was ignorant and unnecessary
    Yeah, aren't you required to know about every bugfix for J. Random PHP CMS after post #400? Take your common sense diagnosis of possible MySQL problems and cludgy old non-psychic need for context in order to solve problems elsewhere.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •