Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 4 of 4

Thread: PEAR in Vista

  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Texas
    Posts
    56
    Thanks
    6
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    PEAR in Vista

    I could not get php to work with apache in vista, so I went ahead and installed wamp, hearing that it works. It does work with vista. I am starting to teach myself pear, and I cannot get it to work with wamp, I have seen some tutorials online, and followed them only to find that they don't work either.

    I am a beginner to this stuff, so please use simple talk.
    Any help getting pear to work would greatly be appreciated.

    Edit:
    wamp just completely quit working, and some error message kept popping up and when you closed the window, it would pop up again. So, i restarted and ripped the program off the hard drive. Entirely. Now i'm starting over....any suggestions as to what I should use, maybe instead of wamp, all i need is apache, php + pear, and mysql.
    Last edited by Camron467; 03-27-2009 at 05:14 AM. Reason: Crap happened

  • #2
    Super Moderator Inigoesdr's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Florida, USA
    Posts
    3,642
    Thanks
    2
    Thanked 405 Times in 397 Posts
    To be honest PEAR has never worked very well on Windows... regardless of version. However, I do know for a fact that WAMP and the PEAR version it installs works on Vista(because I just tested it). I would suggest you remove it completely, and undo any system changes you might have made from the tutorials you found. Then do a clean reinstall of WAMP, and try it. All I had to do(on my default WAMP install) was go into the CMD prompt, CD to the wamp\bin\php\php5.x.x and run "pear info", or "pear install channel://pear.php.net/SOAP-0.12.0".

  • Users who have thanked Inigoesdr for this post:

    Camron467 (03-27-2009)

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Texas
    Posts
    56
    Thanks
    6
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Thanks, I did a clean install but now I get this message

    Warning: require_once(DB.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\learning\index.php on line 2

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DB.php' (include_path='.;C:\wamp\bin\php\php5.2.9-1\pear\') in C:\wamp\www\learning\index.php on line 2


    when I look in the folder "C:\wamp\bin\php\php5.2.9-1\pear\" there is do DB.php file.
    Last edited by Camron467; 03-27-2009 at 04:24 AM.
    Free PSD to XHTML/CSS conversion - Dimby.net
    Which doctype should I use?

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Texas
    Posts
    56
    Thanks
    6
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Got it! Thanks for your help, but I remembered something from one of those tutorials I was aimlessly following...I ran the command
    Code:
    pear install DB
    to install the DB package...all good now! thanks
    Free PSD to XHTML/CSS conversion - Dimby.net
    Which doctype should I use?


  •  

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •