Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 8 of 8

Thread: Wordpress issue

  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wordpress issue

    Hi,

    I have a business blog about to be launched.
    The problem i am facing is that the original theme which is release free has the option to post thumbnails and sliding images as shown here
    Their guide can be seen here . Bottom there is a heading which says "Use Images on posts via custom fields". Under the heading it is explained how to.
    I did everything as said. Yet it is not working. Help please.

    I cant launch my blog due to this.

  • #2
    Master Coder
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cottage Grove, Minnesota
    Posts
    9,464
    Thanks
    8
    Thanked 1,085 Times in 1,076 Posts
    Did you set the chmod permissions for the directory where the photos will be uploaded to?

    Also, are your running PHP5? (instead of PHP4)?

    I'm thinking it could be a PHP GD issue (with processing the photo).

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Did you set the chmod permissions for the directory where the photos will be uploaded to?
    Yes

    Also, are your running PHP5? (instead of PHP4)?
    I am not sure. I am using hostgator hosting.

    I'm thinking it could be a PHP GD issue (with processing the photo).
    No idea abot what you are talking. Sorry

  • #4
    Regular Coder sea4me's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Damn, I don't know...
    Posts
    390
    Thanks
    11
    Thanked 28 Times in 27 Posts

  • #5
    New Coder
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    How do i correct the errors? the image must actually be at http://ebusinesscorporate.com/wp-con...ds/welcome.jpg

    ANy idea? is is something related with scripting in the timthumb.php file?

  • #6
    Regular Coder sea4me's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Damn, I don't know...
    Posts
    390
    Thanks
    11
    Thanked 28 Times in 27 Posts
    I went to your site again and it seems that you have resolved it!

    Great job!

    What was the problem?

  • #7
    New Coder
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    the gd library was not active so I resized it with fixed height and width

  • #8
    Master Coder
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Cottage Grove, Minnesota
    Posts
    9,464
    Thanks
    8
    Thanked 1,085 Times in 1,076 Posts
    Cool guy ...
    If you're having GD Library problems because your webhost is using PHP4,
    find out if they can change it to PHP5. Some webhosts have both installed,
    but for some odd reason, they default to PHP4.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •