Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    133
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Alignment problem

    Hey guys. Having a bit of an alignment problem in Internet Explorer at MadBum.com. The footer text isn't aligned in the black area as it should be. It works fine in Firefox, however.

    Here is the css code for the footer, and feel free to check the page source if you need it:

    PHP Code:
    #footer{

      
    clearboth;

        
    width:682px;

        
    height50px;

        
    margin:0 auto;

        
    background-image:url(images/footer.jpg);

        
    background-position:bottom;

        
    background-repeatno-repeat;

    }

    #footer div{

        
    padding-top:28px;

        
    padding-bottom:18px;

        
    text-aligncenter;

        
    text-valigncenter;



  • #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    133
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    any ideas?

  • #3
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    133
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    somebody has to know...

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Rotherham, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    You might want to try removing the extra <div> tags:

    Code:
    <div id="footer">
    
    <div>
    
    <a href="/index.php"><u>Home</u></a> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong>:::</strong> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <a href="http://chatgroove.com/forumdisplay.php?f=48" target="_blank"><u>Forums</u></a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <strong>:::</strong>  &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <a href="http://madbum.com/advertise"><u>Advertise Here</u></a>
    
    </div>
    
    </div>
    
    <div id="footer">
    <div>
    
    <font color="#999966" family="arial"><strong>Featured Friends:</strong></font> <a href="www.unauthorizedentry.com/" target="_blank"><em><small>DEATH Extreme Videos</small></em></a> &nbsp; <font color="red"><strong>:</strong></font> &nbsp;
    
    </div>
    
    </div>
    That might be the main source of your problem. I'm not to familiar with tableless CSS design, so I might be wrong.

  • #5
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    133
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No, only made it worse.

  • #6
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Rotherham, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Sorry for the delay, I forgot to put notification on. Try putting padding - maybe to 0px - in the #footer div. Perhaps try taking the 'auto' out of the margin if that doesn't work.

    Let me know how it goes.

  • #7
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    133
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    woohoo, got it.

    I had to remove the padding-bottom from the css but leave the padding-top

  • #8
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Rotherham, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Glad that things got sorted. Like the look of the site.

  • #9
    Registered User
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    So Cal
    Posts
    133
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you very much. I've worked hard to get everything in order.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •