Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Dreamweaver template problem

    Hey there,

    I have a problem. I'm working on a site, but lately i have the following problem when working with templates.

    The external files such as images, stylesheets etc seem to get 'lost' when creating a page from a template. The images in the template looks like this:

    Code:
    <img src="../afbeelding/ANLS.jpg" width="388" height="28">
    But when i save a page based on the template it loses the link with the image. And it looks like this:

    Code:
    <img src="/afbeelding/ANLS.jpg" width="388" height="28">

    It looks fine in DW, however, when i preview in browser, it loses all links with the images, and all i get is red crosses???


    When i get rid of the '/' it looks fine in the browser, but looks f#%$ed up in DW,

    Code:
    <img src="afbeelding/ANLS.jpg" width="388" height="28">
    any thoughts? Is there a preference in DW that might be wrong or something?

    tanx in advance.

    M@rdi

  • #2
    Regular Coder
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    202
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    quit using DW Design View, and start being creative, use code view, design your own pages....may sound a bit harsh, but computer programs are never as good as the human can be (at least not yet). I know this doesn't really slove your problem, but it solves it in the long run.

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Actually i use both. I'm a graphic designer, and numbers [or code] doesn't do it for me. I'm a very visual person. So if i need to increase font size with 1 point, i wanna see it, and not be guessing how big it is. I know it works fine the way programmers work, but that's not for me. If your'e interested, here are some sites i did:

    www.tafi.org
    www.anls.nl [i know, the code for the menu is a mess... but it works!]
    www.publicinnovation.nl
    www.ihs.nl

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hmmmm... i noticed another strange thing. When i make a link in Dreamweaver. It puts a "/" in front of it. Only when i manually remove the "/" the site works. This is probably the same as my original problem.

    Anybody familiar with this bug?

    thanks

  • #5
    Regular Coder
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    202
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm guessing its more the way you enter in the links than the program.

  • #6
    Regular Coder meth's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    262
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    The troubles you're experiencing with image and link paths will be solved by ensuring that all media and links are relative to the document, not the site. This option presents itself in the dialog window every time you insert an image. This behaviour is also encountered when your preferences are set to not use a temprary file for previewing in a browser.

    When you do a "save as", ensure that you agree to update links. This utility updates the relative paths of all media in the file.

    Relative paths also become more confounding when the webserver's operating system is taken into consideration. A windows server can handle relative paths with or without a '/' precursing a path for the same directory, however a nix platform can get confused without the '/' if your anywhere out of the root directory.

    This is a most annoying trait when our sites are developed on a winbox and synced on a live nixbox. It's also a nightmare when we migrate a site from win to nix.

    Just ensure everything is relative to the document, not the site and preview all pages as a temporary file and most of your troubles will disappear.

    Mardiuzzz, it's not a very professional approach to web design if your adverse to getting your hands dirty in the code. WYSIWYG editors are at best a visual guide to webpage design, not an end to end solution. However thanks to this prevalent attitude, our studio gets a lot of redesign, repair and maintenance work due to sub-standard coding.
    I do Web Design, Brisbane based.
    More time spent in PHP/MySQL Web Development.
    And Search Engine Optimisation takes up the rest of it.

  • #7
    New Coder
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ...glad to be of service

    We are mainly a graphic design studio. We work alot with printed design, in fact that's about 90% of our business. However, customers are wanting more and more. Specially concerning websites, so we offer this to. If we do get the question for building either very large, or very complicated websites, we hire external people for the programming etc.

    I think the issue will be solved wih the temp-file preference. Gonna try it right now! Bye

    M@rdi


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •