Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 8 of 8

Thread: Strange Gap...

  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Strange Gap...

    http://216.113.233.187/new/

    In Firefox, there is a strange 3-5 pixel gap between my navigation and the content, I was wondering what causes it. I can't seem to figure out why it's there.

    Another problem is that the layout isn't fluid. I usually have trouble making a fluid layout with a banner, because when the resolution changes everything except the image resizes and that looks bad. If someone could help me turn this into a fluid layout (using percentages and NOT exact pixel widths/heights) I would be very grateful.

    Any help is appreciated.

  • #2
    New Coder
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I seem to have fixed the gap, just by replacing a load of uneeded border CSS with one line:
    border: 1px solid #fff;
    However, now the divs don't seem to line up correctly on the right and I'd really like to still make the layout fluid so different resolutions can view it correctly.

    I'm also not sure if this is possible but I think it would be usefull: The content background image is fixed. When I put alot of text in the content, it overflows the div because the image isn't big enough. This might have to do with using percentages, I'm not sure, but I would like ot be able to put an unlimited amount of text inside the content div and just have the image fixed tot he bottom so the top (which has a solid color) expands to accept new text.

    Sorry if that doesn't make sense. >_>
    Last edited by Canon820; 03-06-2005 at 06:20 PM.

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Middlesbrough, England
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Same problem

    I have the same problem with my site which i am trying to sort out, i have a break between the logo - nav - content which is annoying because i've been trying to sort out the display in IE which i have done, and now Firefox doesn't display it right when it did before.

    The Firefox problem arose when i changed the DOCTYPE to IE6 would be in "standard" mode and display the site correctly. Anybody got an idea's?

  • #4
    New Coder
    Join Date
    May 2003
    Location
    South Wales, UK
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I came across this site on Friday which appears to be extremely helpful - I haven't had time to go through it myself, but will be using it as a reference this week as I attempt to make my own sites use css for a fluid laout rather than using tables http://www.maxdesign.com.au/presentation/liquid/
    Hope this helps!

    ;0) Diane

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Middlesbrough, England
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    after playing around with my CSS code, I decided to remove the <p class="nav"> tag from my page and to my surpise firefox rendered the page properly and so did IE, now i don't know why but this is but it has worked for some wierd reason, my problem now is how do i get set my content to be a certain style?
    Last edited by Pally; 03-06-2005 at 10:17 PM.

  • #6
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    certain style? you mean using css? not quite sure what u mean, can u be a bit more specific, and chances are when u had that p tag you had margin so it was creating "white" space if you set the margin of the p tag to 0 it may have gotten rid of that white space

  • #7
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Middlesbrough, England
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks _Aerospace_Eng_ you've just sorted out my problem! i haden't set a margin so i presume the browsers have a margin default or something in place, i set the margin to 0 and the white space has gone thanks again.

  • #8
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    heh! yw, kinda good for taking a shot in the dark, yes IE displays a huge margin for P tags, FF is a bit smaller but its still there


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •