Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    No css showing in any version of ie

    I bought a stylesheet for my drupal site, company dropped drupal stuff and no longer supports it. Anyway it works perfect in Chrome and Firefox, but in any version of internet explorer it has no css from stylesheet - none! I have IE8 on my computer and when I check viee page source it is loading the correct css for IE - but IE seems to totally ignore it!
    Any ides where to start looking?
    PS Page validates (0 errors) at W3C.
    Thanks for any help,
    Frank
    Last edited by VIPStephan; 12-14-2012 at 10:43 AM. Reason: set to “resolved”

  • #2
    Regular Coder Custard7A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Posts
    286
    Thanks
    32
    Thanked 33 Times in 33 Posts
    IE is often weird, but none?

    I suppose there could be an oddity with the stylesheet syntax, or with the way it is linked to the page. Are you defining a DOCTYPE on your page, and specifying the meta-data as shown below?

    Code:
    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="file.css">
    Edit: Yeah, I guess you are, or it wouldn't validate.

    We can only take wild guesses without looking at some code or something.

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Internet Explorer seems to be ignoring everything after line 50.

    Almost none of the paid stylesheet loads in, Drupal has some very basic css and that loads in. You can see the webpage at www.vendingmix.com
    you can view page source from a browser and all the css is there in IE8/9, FF and Chrome browser's. And the different version specific stylesheet's are loaded in with the correct browsers (e.g. the IE8 special stylesheet is loaded is loaded when I am using IE8/XP and not when I am using Chrome, FF or IE9/WIN7).
    When I look at the page source when in I am IE8/XP you can see that it is like IE is ignoring everything from line 50 on, (the paid stylesheet stuff starts at 50).
    I have tried un-commenting the style stuff from lines 118 to 138 and it makes no difference, commented out or not it still won't work in IE.
    I am totally stumped
    Frank
    PS If you would like to see any of the individual css templates or the php file that loads them in just ask and I will attach them.

  • #4
    The fat guy next door VIPStephan's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Halle (Saale), Germany
    Posts
    8,478
    Thanks
    6
    Thanked 981 Times in 954 Posts
    There are a few CSS errors (besides the IE hacks) that might have an influence.

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Validates in HTML & CSS but still No good in IE

    Fixed CSS.
    Validates in HTML and CSS now!
    And it loads a tiny bit more of CSS in IE, but 90% is still not loaded or ignored.
    Page badly broken in IE8/XP, but still perfect in FF and Chrome.
    I will check tommorrow in a friends IE9/win7.
    I am totally stumped
    Any ideas will be tried.

    Frank
    PS If you would like to see any of the individual css templates or the php file that loads them in, just ask and I will attach them.

  • #6
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,950
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    It looks pretty much OK to me in IE8/XP?

    In IE9/W7 your Cufon fonts are not rendering at all - this is a known issue - you need to look at upgrading your version of cufon-yui.js to 1.09i.

  • #7
    Regular Coder Custard7A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Posts
    286
    Thanks
    32
    Thanked 33 Times in 33 Posts
    I noticed you have more than one stylesheet being added to the page. I didn't bother counting how many in total because your scripts are a mess, but you should check and see if the missing styles are coming from one or several in particular. That would narrow down the problem a bit at least.

    I am viewing in IE9. It looks like some things are missing, since the colors appear quite mismatched in some areas. The layout isn't really collapsing or anything, so there is obviously plenty of styling still happening.

  • #8
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Looks OK? Umm, No. Maybe my eyes were bad so I uploaded 2 screenshots one from IE8/XP and one from Chrome/XP, I have named them accordingly. The Chrome one is exactly like it should be, IE8/XP is total trash.
    IE8/XP:
    No css showing in any version of ie-screenshot-ie8-xp.png

    Chrome/XP:
    No css showing in any version of ie-screenshot-chrome-xp.png

    Is there some setting in IE8 I am missing? I do not have compatibility mode on and disabled almost all safe browsing stuff. When I look at view page source it is loading in the IE8 stuff like is is supposed to.
    I am so baffled

    Frank
    PS I am still trying to find an IE9 to look with, but my friends look at me like I am crazy for wanting to use IE9. I'll find one. Sigh...

  • #9
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,950
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    There's something funny going on here, because I'm seeing IE8 and IE9 pretty much the same as FF - not as per your screenshot.

    Your URL redirects to vending-la.com - is that what you expect?

  • Users who have thanked SB65 for this post:

    fdg123 (12-12-2012)

  • #10
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OH! NO! I am so stupid. Thank you for pointing that out, I must have typed the wrong url. Vending-LA is another site I work on. Here is the correct URL:
    http://www.vendingmix.com
    You guys/gals must have thought I was crazy.
    Frank

  • #11
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,950
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    Right, think I may have learnt something here.

    Looking at your page, there are loads of stylesheets. Further, IE seems to parse them up to and including light-body.css, but no further. It's not parsing, for example, fusionmenu.css. The absence of some of these files is causing your problem.

    This set me wondering whether there's an IE 'feature' which causes this, and Google led me to this page. As you'll see, this suggests IE can cope with only 31 stylesheets/style tags. Counting down your css files, light-body.css is the 31st, so that looks like your problem.

    Note this manifests in IE9 as well as IE8 (and presumably earlier versions as well).

    The fix would be to manually combine some of your css files into a single file, or use @import. I can imagine Drupal might fight back a bit at this, but that looks like your only option.
    Last edited by SB65; 12-13-2012 at 09:11 AM.

  • Users who have thanked SB65 for this post:

    fdg123 (12-14-2012)

  • #12
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up You nailed it perfect!

    SB 65,
    You nailed it right on the head! Thank you!!!
    I never new or heard about a 31 stylesheet limit in IE, but that was eactly the problem. For the benifit of anybody else with this problem with IE who has a Drupal site the fix is easy. In Drupal's administration area located at "/admin/settings/performance" there is a box to check that will aggregate all of drupal's CSS into one stylesheet, just check the box and click "save configuration". This is actually there for site loading performance, but what the hay, it solved my problem.

    Happy webguy,
    Frank
    Last edited by fdg123; 12-14-2012 at 04:51 AM.

  • #13
    New Coder
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    India
    Posts
    53
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    try to check with view source.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •