Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    May 2010
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    3 problems; image bg, link and menu

    Hello!

    I am about to launch a new site, but I have encountered 3 problems which I can't seem to solve..

    1) This one is odd. Almost feel embarrassed to post it Links doesn't work on the image slider: http://www.tera-norge.com/gamebo/index.php
    I have of course added <a href="LINK"> to the four <li> sections.

    Code:
    Code:
       <div class="wrapper">
     <div class="slider">
    <ul class="items">
     <li><img src="images/page1_slide1.jpg" alt="Flere skills til hver klasse ved launch!" /></li>
    <li><img src="images/page1_slide2.jpg" alt="Oversikt over beta testene!" /></li>
    <li><img src="images/page1_slide3.jpg" alt="TERA Norge søker moderator/contributor!" /></li>
     <li><img src="images/page1_slide4.jpg" alt="Info om retail og digital versjon - Pre-order detaljer!" /></li>
      </ul>
      </div>
        <ul class="pagination">
    <li class="first">
      <a href="pcc_detaljer.html">
    	<figure><img src="images/page1_prev1.jpg" alt="" /></figure>
      <strong>Info om PCC, head start og lansering!</strong>
      <p>Endelig fikk vi info om PCC&nbsp;<span></span></p>
      </a>
       <em></em>
      </li>
                            <li>
                          	  <a href="ny_layout.html">
                              	<figure><img src="images/page1_prev2.jpg" alt="" /></figure>
                                <strong>Velkommen til ny layout!</strong>
                                <p>Da har TERA Norge fått et flunkende nytt design&nbsp;<span></span></p>
                              </a>
                              <em></em>
                            </li>
                            <li>
                          	  <a href="http://www.tera-norge.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=53">
                              	<figure><img src="images/page1_prev3.jpg" alt="" /></figure>
                                <strong>TERA Norge søker moderator/contributor!</strong>
                                <p>Vil du hjelpe til på TERA Norge?&nbsp; <span></span></p>
                              </a>
                              <em></em>
                            </li>
                            <li>
                          	  <a href="http://www.tera-norge.com/forum/viewtopic.php?f=41&p=225">
                              	<figure><img src="images/page1_prev4.jpg" alt="" /></figure>
                                <strong>Open beta patch log!</strong>
                                <p>Med open beta clienten kom det masse endringer ifra CBT &nbsp; <span></span></p>
                              </a>
                              <em></em>
                            </li>
                        </ul>
                    </div>
    2) http://www.tera-norge.com/forum/index.php
    As you can see bellow, I have two bars going out from the menu, on each side. I'd like them to stop where the main body of the forum stops. I have been unable to do it without messing up my menu. Do I need to change something with the wrapper css?

    3) How can I get rid of the header image? As it is now, it looks ugly when I have two images. I only want footer_bg, and then a .png image floating on the top as a logo.

    Thank you so much, all help would be appreciated.

  • #2
    New Coder
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44
    Thanks
    0
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    1. Your first link is not working, 404 error.
    But you are using a HTML5 <figure></figure> tag in a HTML4 Doctype.
    Try to remove the <figure> tag and the link should work.

    2. All you have to do it move
    Code:
    <div id="menux"></div>
    inside
    <div id="wrap"></div>
    3. Open your css and replace the 2 id's with the following.
    Code:
    #header {
    	height: 140px;
    	/*background-image: url(./styles/TERA/theme/images/header.jpg);*/
    	background-attachment: fixed;
    };
    #oddzielenie {
    	height: 138px;
    	/*background-color: #000;*/
    }
    Good luck!

  • Users who have thanked Xherdas for this post:

    Frode789 (04-26-2012)

  • #3
    New Coder
    Join Date
    May 2010
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    2. Works!

    3. Works!

    But 1 doesn't. When I remove figure it messes up the slider. Any other idea?

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44
    Thanks
    0
    Thanked 14 Times in 14 Posts
    Try this structure:
    Code:
    <figure><a><img /></a></figure>

  • #5
    New Coder
    Join Date
    May 2010
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The link works, but now it looks like this:
    http://www.tera-norge.com/gamebox/

    (the first slide. The other ones are unchanged, but their links doesn't work)

  • #6
    New Coder
    Join Date
    May 2010
    Posts
    10
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Can't links be added without messing up the slider? I've tried many different approaches, but either it breaks the links or the slider..


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •