Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Webpage background ends before content

    Hi,
    I am flailing around in the dark on this one as I dont know much about coding. On this page: http://chileanheliski.com/4-must-see...visit-in-chile

    The background images in middle and right columns end before the text content. (Text and background both white so you cant see it).

    Can anyone advise how I fix this?

    Thanks a lot!

  • #2
    Regular Coder
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    U.S.A.
    Posts
    233
    Thanks
    2
    Thanked 48 Times in 48 Posts
    Your background image is only 2500px tall, but your webpage is longer than that. That's why it stops...you need to extend the background image further down.
    WordPress Designer and theme developer. KlongDesigns - helping bloggers and non-technical folks claim their space on the internet.

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OK thanks. Do you mean the grey middle column image? Can I just repeat it somehow? Would you mind explaining how to do that?
    Thanks a lot for your help!

  • #4
    Senior Coder DanInMa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Salem,Ma
    Posts
    1,577
    Thanks
    13
    Thanked 248 Times in 248 Posts
    add

    Code:
    background-attachment: fixed;
    to #newscontainer, you might like it that way

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OK I just replaced the background image with a taller version. However, this means the page will load much slower right?

  • #6
    Senior Coder DanInMa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Salem,Ma
    Posts
    1,577
    Thanks
    13
    Thanked 248 Times in 248 Posts
    Quote Originally Posted by WebEejit View Post
    OK I just replaced the background image with a taller version. However, this means the page will load much slower right?
    yes much slower.

    did you try my suggestion?

  • #7
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I havent yet - how do I find the #newscontainer?

  • #8
    Senior Coder DanInMa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Salem,Ma
    Posts
    1,577
    Thanks
    13
    Thanked 248 Times in 248 Posts
    in your sitewide.css file

  • #9
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I cant find it there. Can I add it in there anyway?

  • #10
    Senior Coder DanInMa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Salem,Ma
    Posts
    1,577
    Thanks
    13
    Thanked 248 Times in 248 Posts
    Quote Originally Posted by WebEejit View Post
    I cant find it there. Can I add it in there anyway?
    it's on line 33 in "sitewide.css" located at /wp-content/themes/chileanheliski/css/sitewide.css

  • #11
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    OK done!

    I have another quick question if you can extend your patience a little longer! This page doesnt load the background image at all and I have no idea why:

    http://chileanheliski.com/gallery-2011

    The code is <body onload="createPlayer();preloadImages('img/mainbkgrd1.jpg')"> which seems to work fine on other pages.

    Any ideas?

    Thanks again

  • #12
    Senior Coder DanInMa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Salem,Ma
    Posts
    1,577
    Thanks
    13
    Thanked 248 Times in 248 Posts
    the image doesnt exist:


    firebug is reporting:

    Image corrupt or truncated: data:image/gif;base64,AAAA
    "NetworkError: 404 Not Found - http://chileanheliski.com/img/mainbkgrd1.jpg"

  • #13
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well the image is at http://chileanheliski.com/wp-content...mainbkgrd1.jpg

    Is this correct address missing somewhere?

  • #14
    Senior Coder DanInMa's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Salem,Ma
    Posts
    1,577
    Thanks
    13
    Thanked 248 Times in 248 Posts
    try

    /wp-content/themes/chileanheliski/img/mainbkgrd1.jpg

  • #15
    New to the CF scene
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yup that link is where the image is - but why isnt it being displayed by the code: <body onload="createPlayer();preloadImages('img/mainbkgrd1.jpg')">

    Seems to work on other pages?


  •  
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •