Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    birmingham uk
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    W3C validation service

    Hi all

    i have no idea of coding or website building BUT im willing to learn, the issue i have is i have run my site though woorank and its found it has no w3c validity ! i have run the w3c markup service and it found the following errors :

    http://validator.w3.org/check?uri=ww...Inline&group=0

    question is can you guys point me in the right direction on how to fix the issues, ive tried my best and googled and few of the errors but to no avail, im not asking you to hold my hand or do it for me just guiding me in the right direction so i can learn from the help.

    thank for all your input

  • #2
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    Which ones are you having problems with? Most of them are pretty self explanatory.

    For example the 6 error down, why do you have a meta element there and not within your <head></head> tags?
    Last edited by _Aerospace_Eng_; 10-30-2011 at 02:40 PM.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    birmingham uk
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by _Aerospace_Eng_ View Post
    Which ones are you having problems with? Most of them are pretty self explanatory.

    For example the 6 error down, why do you have a meta element there and not within your <head></head> tags?
    well i want to fix all of them really but having no knowledge of coding i dont wanna mess with them until i know or understand whats the problem with them,

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    birmingham uk
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    can anyone advise on a solution to these errors please ?

  • #5
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,955
    Thanks
    9
    Thanked 726 Times in 720 Posts
    Well, to start you off your <head> starts:

    Code:
    <!DOCTYPE html>
    <html lang="en">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
    <meta name="verify-v1" content="W/Q8UIKMv1IrB06MonjAn40Fcc1z6F+ITZ8LKoPXIa8=" />
    <meta name="robots" content="all" />
    <meta name="revisit-after" content="5 days" />
    <meta http-equiv="language" content="en-gb" />
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <meta name="description" content="24/7 Drainage and Plumbing solutions for Residential and Commercial Properties in the Birmingham area"/>
    <meta name="keywords" content="birmingham, birmingham blocked, birmingham blocked drains, birmingham drain, birmingham drainage, birmingham drainage solihull, blocked, blocked drain, blocked drains, blocked drains birmingham, call, cctv, cctv surveys, cleaning, cleaning birmingham, collapsed, collapsed drain, company, drain, drain birmingham, drain cleaning, drain cleaning birmingham, drain jetting, drain unblocking, drainage, drainage birmingham, drainage problems, drainage services, drainage solihull, drains, drains birmingham, emergency, emergency drainage, engineers, jetting, local, pressure, pressure water, problems, services, solihull, solihull birmingham, solihull drain, solihull drainage, survey, surveys, unblocking, water, water jetting">
    <title>Blocked Drain Birmingham,Emergency Plumber,birmingham- MZR</title>
    <meta charset="utf-8">
    These are all saying the same thing - the first two are conflicting - they define the charset used in the document. Lose the first and last of these and revalidate - this may throw up another error because there may be a character somewhere which is causing a problem.

    There are a number of errors which relate to the use of outdated ('deprecated') code. These include the use of <font> and the border attribute on the image. Both of these should be replaced by the appropriate css styling. Google is your friend here to identify the alternative approach.

    You also have a number of errors where the alt attribute is set on a <span> element - which is not allowed. Check to make sure nothing else (like javascript) is using this attribute and then remove it.

    Finally, you have a number of uses of '&' in your links (query strings) which should really be escaped as &amp; instead - although be careful when doing this.

    There's a fair amount of stuff that might not be familiar there - you'll need to work through each error carefully and maybe do some background reading. The stickies at the top of this forum provide lots of links that will help. As you've indicasted yourself, you might cause problems by trying to fix these if you don't know what you're doing, so make the changes one at a time, revalidate and check that the page is performing as you want in your required browsers after ecah change. This will be painful but you will learn as you go.
    Last edited by SB65; 10-31-2011 at 04:41 PM.

  • #6
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    birmingham uk
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by SB65 View Post
    Well, to start you off your <head> starts:

    Code:
    <!DOCTYPE html>
    <html lang="en">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
    <meta name="verify-v1" content="W/Q8UIKMv1IrB06MonjAn40Fcc1z6F+ITZ8LKoPXIa8=" />
    <meta name="robots" content="all" />
    <meta name="revisit-after" content="5 days" />
    <meta http-equiv="language" content="en-gb" />
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <meta name="description" content="24/7 Drainage and Plumbing solutions for Residential and Commercial Properties in the Birmingham area"/>
    <meta name="keywords" content="birmingham, birmingham blocked, birmingham blocked drains, birmingham drain, birmingham drainage, birmingham drainage solihull, blocked, blocked drain, blocked drains, blocked drains birmingham, call, cctv, cctv surveys, cleaning, cleaning birmingham, collapsed, collapsed drain, company, drain, drain birmingham, drain cleaning, drain cleaning birmingham, drain jetting, drain unblocking, drainage, drainage birmingham, drainage problems, drainage services, drainage solihull, drains, drains birmingham, emergency, emergency drainage, engineers, jetting, local, pressure, pressure water, problems, services, solihull, solihull birmingham, solihull drain, solihull drainage, survey, surveys, unblocking, water, water jetting">
    <title>Blocked Drain Birmingham,Emergency Plumber,birmingham- MZR</title>
    <meta charset="utf-8">
    These are all saying the same thing - the first two are conflicting - they define the charset used in the document. Lose the first and last of these and revalidate - this may throw up another error because there may be a character somewhere which is causing a problem.

    There are a number of errors which relate to the use of outdated ('deprecated') code. These include the use of <font> and the border attribute on the image. Both of these should be replaced by the appropriate css styling. Google is your friend here to identify the alternative approach.

    You also have a number of errors where the alt attribute is set on a <span> element - which is not allowed. Check to make sure nothing else (like javascript) is using this attribute and then remove it.

    Finally, you have a number of uses of '&' in your links (query strings) which should really be escaped as &amp; instead - although be careful when doing this.

    There's a fair amount of stuff that might not be familiar there - you'll need to work through each error carefully and maybe do some background reading. The stickies at the top of this forum provide lots of links that will help. As you've indicasted yourself, you might cause problems by trying to fix these if you don't know what you're doing, so make the changes one at a time, revalidate and check that the page is performing as you want in your required browsers after ecah change. This will be painful but you will learn as you go.
    thank you very much for you input on this matter i will check out all the stickys on the page and no doubt i will be back to ask a few more questions


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •