Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    extra space between container and footer on ie

    Right I keep getting extra white space between the container and the footer on internet explorer whist in the other browsers it works perfectly.
    I have tried a few things to get rid of the issue but nothing seams to resolve it.

    if you can resolve this issue please inbox me I will give you $5 or £5 if your in england.

    only paypal or direct bank transfers though

    Thanks

    url: http://goo.gl/sCO5W
    Last edited by foster10; 07-08-2011 at 03:11 PM. Reason: added link

  • #2
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    hmmm no code posted and no live link posted. Hard to tell what's going on.....
    Teed

  • #3
    New Coder
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    added the url sorry just didnt want the page to get indexed

  • #4
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    I'm not sure I see an issue. Can you elaborate on whats going on? Maybe screenshot and post the image here if the issue you're seeing. What version of IE are you seeing this in?

    I would also point out that you have quite a few coding validation errors that should be addressed and once fixed, could resolve the issue you may be encountering. For example, you neglect to close your <html> and <body> tags as well as other mismatched opening and closing <span> tags. Not sure why you chose to use all those span tags instead of a div layout, but that's another issue. You can view your errors here.
    Teed

  • #5
    New Coder
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    sorry teedoff i re updated the link as im re designing the site the new site is on the /new directory or you can just click on the new link.

    http://goo.gl/sCO5W

  • #6
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    Quote Originally Posted by foster10 View Post
    sorry teedoff i re updated the link as im re designing the site the new site is on the /new directory or you can just click on the new link.

    http://goo.gl/sCO5W
    Ok much better page layout, although I would still question your use of tables...lol

    But, although I see your footer now, I'm still not sure I see an issue with "extra" space between it and your content area. It renders the same for me in IE8 and FF 3.6.
    Teed

  • #7
    New Coder
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    lol I used tables because the person im doing it for knows nothing about html and he wants it in that layout so i thought tables would be best lol.
    and I'm using internet explorer 9 I think, well its the latest one and if it renders fine with IE8 then i will just leave it as it might be just another IE bug

  • #8
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    Quote Originally Posted by foster10 View Post
    lol I used tables because the person im doing it for knows nothing about html and he wants it in that layout so i thought tables would be best lol.
    and I'm using internet explorer 9 I think, well its the latest one and if it renders fine with IE8 then i will just leave it as it might be just another IE bug
    Ok well I dont have 9 on this laptop. But I wouldn't just "leave it" if its an issue. Maybe someone else here can check your page with IE9 and help you out.
    Teed

  • #9
    Senior Coder alykins's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,724
    Thanks
    41
    Thanked 191 Times in 190 Posts
    looked on IE9... i think its just "happening" to display right on chrome (i saw the issue)... the problem is you dont have a set height for your right and left content (not a bad thing- don't get me wrong ) but you do have a height of 1370px on your content which is wrapping around those two... so chrome is bumping it up to obey your margins (i assume?) and IE simply is not... chrome is a little off as well... it makes the left one 1359, the right one 1361, and for some reason is expanding the content to be 1374 (instead of 1370- i assume this is browser added margin/padding???)... anyways some insight to what is going on you can "tidy" this up by setting heights of your inner "columns" or just remove the height of your content and things should play nicely

    I code C hash-tag .Net
    Reference: W3C W3CWiki .Net Lib
    Validate: html CSS
    Debug: Chrome FireFox IE

  • #10
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    I dont think removing the height will work. I think it may cause other issues. Did you clear your floats? try adding overflow: auto; to your content div. Again I dont have IE9 but I dont see where you cleared your floats.
    Teed

  • #11
    Senior Coder alykins's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,724
    Thanks
    41
    Thanked 191 Times in 190 Posts
    eek! i just used dev (for IE) tools to remove the height- don't do that... looked into Teed's suggestion as well while doing so- nothing is floated... if you remove the height everything goes tho H... need to float those suckers i would suggest do some more digging on floating layouts, and then give that a whirl.

    I code C hash-tag .Net
    Reference: W3C W3CWiki .Net Lib
    Validate: html CSS
    Debug: Chrome FireFox IE

  • #12
    New Coder
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    haha yes I tried them all before I posted on here guys but thanks for the help anyways I think it will be fine if I leave it for now as that is the best I can get the page to look and I'm pretty sure microsoft will bring a fix to that issue soon on there next few updates lol

  • #13
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,954
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    I'd suggest removing the height from #content as suggested above, and setting overflow:auto on the same div. This works in IE8 and IE9 using the dev toolbar for me.

    #left and #right are both floated, so in the absence of overflow:auto removing the height causes #content not to extend to include the two floated elements - hence removing the white background. Adding overflow:auto back in clears the floats after the floated elements and all is well.
    Last edited by SB65; 07-09-2011 at 05:40 PM.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •