Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation IE 8 not reading CSS?

    I am making a site for a client that works fine in FF and Chrome, but breaks in IE (imagine that). The problem is that I have no idea why its not working.

    Here is the site: http://www.zipnac.net

    In IE only the backgrounds are styled. I have created a dropdown menu, but it is not styled at all. Also, @font-face is not working properly.

    Thanks in advance for your help.

    -Jim Taylor

  • #2
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    You do know HTML5 is still very new and experimental. One of the drawbacks is the lack of support for html5 specific elements like the section tag, which you use quite a bit, in IE8 and older. I googled a hack for this issue and found many pages here. You can probably find a bit of code that will work there.

    Personally, I'm not using html5 at all at this time. I've read reports that full browser support is still at least a year maybe 2 out, so use at your own risk! lol
    Teed

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for your quick reply. I just updated IE to 9 and the page displays beautifully. I'm going to implement some of the hacks you mentioned to make it work in earlier browsers.

    Thanks again!

  • #4
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    Quote Originally Posted by supernova1992 View Post
    Thanks for your quick reply. I just updated IE to 9 and the page displays beautifully. I'm going to implement some of the hacks you mentioned to make it work in earlier browsers.

    Thanks again!
    Good idea! Glad you're not planning on alienating ppl still using older browsers. I still use IE8 on my laptop, simply because I'm not used to IE9 yet, which I have on my desktop...lol
    Teed

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by teedoff View Post
    Good idea! Glad you're not planning on alienating ppl still using older browsers. I still use IE8 on my laptop, simply because I'm not used to IE9 yet, which I have on my desktop...lol
    Ha yeah. I can't afford to lose any people because their browser isn't state of the art. Down here a lot of people don't even know how to update their browsers.

  • #6
    New to the CF scene
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    did you use .eot file for the font? hab the same problem today. just .eot fonts work properly in ie.

  • #7
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by doriangray View Post
    did you use .eot file for the font? hab the same problem today. just .eot fonts work properly in ie.
    I have created them, but I'm not sure if I've uploaded them yet. I'll get on it.
    Thanks!

  • #8
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Everything has been updated, and I added the HTML 5 shiv, but things still don't look right in IE8. Any ideas?

    Here is the link again.

  • #9
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    Looks like your html5 elements are being styled now though. What issue do you see different between browsers? You main content is extending beyond your div, but that has nothing to do with html5. You cloud background seems a bit different as well.
    Teed

  • #10
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I fixed the text extending beyond the body area, but now the text is disappearing randomly. I think it has something to do with the twitter widget. Every time I mouse over it, the body text disappears.

    Any suggestions?

  • #11
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I found out that highlighting the text on the twitter widget causes the body text to disappear.

  • #12
    New Coder
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Detroit
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Not to steal the thread from anyone....but I just wanted to mention a quick thank you to teedoff for the idea of using a hack to work around this issue.

    I've been suffering my own hair pulling with IE8's lack of cross-compatibility and is giving me a great new project to start on for the week.

  • #13
    Senior Coder
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    High Point, NC
    Posts
    3,335
    Thanks
    5
    Thanked 363 Times in 360 Posts
    Quote Originally Posted by grittykitty View Post
    Not to steal the thread from anyone....but I just wanted to mention a quick thank you to teedoff for the idea of using a hack to work around this issue.

    I've been suffering my own hair pulling with IE8's lack of cross-compatibility and is giving me a great new project to start on for the week.
    HA, I got that from other more experienced pros here and other forums. I'm still relatively new to this field myself, but have learned when more experienced veterans of web design say something...I listen! lol

    OP: still looking into your issues as well: power outage at home last night so was unable to do anything more. Now, have you uploaded your newly edited page to your server? I still see your text extending far beyond your page container. I also dont see an issue with the twitter link yet. Perhaps when the text is contained better, this issue will arise?
    Last edited by teedoff; 07-07-2011 at 02:33 PM.
    Teed

  • #14
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by teedoff View Post
    Now, have you uploaded your newly edited page to your server? I still see your text extending far beyond your page container. I also dont see an issue with the twitter link yet. Perhaps when the text is contained better, this issue will arise?
    I uploaded it all last night, and the text is displaying correctly for me. I tried testing it on another computer, but it kept throwing the page into compatibility mode.


  •  

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •