Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Regular Coder
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Somerset,UK
    Posts
    138
    Thanks
    10
    Thanked 1 Time in 1 Post

    SWF fanimation not playing in IE

    Hi

    Can anyone help.

    I have a intro animation on a site and it plays fine in all browers other the IE.
    Any ideas??

    html code for page:

    Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    
    <head>
    <title>Joho-Designs-Enter</title>
    <link rel="shortcut icon" href='Pictures/favicon.ico'>
    <link rel="shortcut icon" href="pictures/favicon.ico">
    <script src="Scripts/AC_ActiveX.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>
    </head>
    <center>
    <body bgcolor="#ffffcc">
    <a href="joho-designs-home.html">
    
    <div align="right"><img src="skipintro.jpg" alt="skip intro" width="100" height="50" border="0"/></div></a>
    <a href="joho-designs-home.html">
    <script type="text/javascript">
    AC_AX_RunContent( 'width','550','height','400','src','Animations/joho-animation.swf','movie','Animations/joho-animation.swf' ); //end AC code
    </script><noscript><object width="550" height="400">
    <param name="movie" value="Animations/joho-animation.swf">
    <embed src="Animations/joho-animation.swf" width="550" height="400">
    </embed>
    </object></noscript>
    </a>
    </body>
    </center>
    site is here

    Thanks muchly in advance!!

    C

    ps that should be animation in title.....ooppssyy!! ha
    Hmmmm......scratchy head time......

  • #2
    New to the CF scene
    Join Date
    May 2011
    Location
    France
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I believe the problem is due to your naming of the folder the file is held in. You have the file in a folder with the name /Joho site/ If I view the site in Firefox and I hover the mouse over the animation. I can see the full link to the animation as xx/Joho site/xxxxx
    If I do the same in IE then I get xx/Joho%20site/xxxxxx
    It is not good practice to have folders with a blank in the middle. You should use an underscore if you really must like this xx/Joho_site/xxxxx
    also it would be better to always use lower case letters as this makes it easier to remember. If you use capitals on some folders and not on others then how do you ever remember which one it is using and it is very easy to make a mistake so I woul rename the folder as follows
    xx/joho_site/xxxxx or xx/johosite/xxxx

  • Users who have thanked davidsbain for this post:

    claire_t (05-11-2011)

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    46
    Thanks
    4
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Yeah.. I agree with david. It's not a good practise to put spaces when you name a file or folder.

    Try correcting that first. If it's still can't work, try to take out <noscript> tag and place

    <object width="550" height="400">
    <param name="movie" value="Animations/joho-animation.swf">
    <embed src="Animations/joho-animation.swf" width="550" height="400">
    </embed>
    </object>

    in your <script> tag.

    See if it works.

  • #4
    Senior Coder
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    London, England
    Posts
    2,120
    Thanks
    15
    Thanked 354 Times in 353 Posts
    Quote Originally Posted by Dr3am3rz View Post
    Yeah.. I agree with david. It's not a good practise to put spaces when you name a file or folder.

    Try correcting that first. If it's still can't work, try to take out <noscript> tag and place

    <object width="550" height="400">
    <param name="movie" value="Animations/joho-animation.swf">
    <embed src="Animations/joho-animation.swf" width="550" height="400">
    </embed>
    </object>

    in your <script> tag.

    See if it works.
    You should not have spaces in web folder or file names, but %20 is the escaped character code for the space so this is not the cause of the problem. (You can also use upper and lower-case characters in file and folder names - just remember to use the same casing in any JavaScript.)

    Remove the <noscript> tags - this is the most likely cause of the problem as it may cause IE to ignore the object contained within them.

    Do not move the <object> into the script tag - this is HTML, not JavaScript.
    "I'm here to save your life. But if I'm going to do that, I'll need total uninanonynymity." Me Myself & Irene.
    Validate your HTML and CSS

  • #5
    Senior Coder
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    London, England
    Posts
    2,120
    Thanks
    15
    Thanked 354 Times in 353 Posts
    There are also significant errors in your HTML which would cause browsers to fail to show it correctly (if at all) and to not run any JavaScript. Validate it here.

    In particular, you have a closing <center> tag outside of your <body> tag, you've omitted (or at least it is not showing) the closing <html> tag, you are using the deprecated center tag, etc..
    "I'm here to save your life. But if I'm going to do that, I'll need total uninanonynymity." Me Myself & Irene.
    Validate your HTML and CSS

  • Users who have thanked AndrewGSW for this post:

    claire_t (05-11-2011)

  • #6
    Regular Coder
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Somerset,UK
    Posts
    138
    Thanks
    10
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Ohhh so i have! oppsy!! will look into that as my next job! think i put the <centre> tag there to get me started before i started the css for rest of site so will get that linked in

    Thanks all for advice, I have now got it working, maybe through changing file names or maybe moving the <noscript> tag! so yay!!
    new code (without the issues Andrew just mentioned sorted yet!)
    Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    
    <head>
    <title>Joho-Designs-Enter</title>
    <link rel="shortcut icon" href='Pictures/favicon.ico'>
    <link rel="shortcut icon" href="pictures/favicon.ico">
    <script src="Scripts/AC_ActiveX.js" type="text/javascript"></script>
    <script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>
    </head>
    <center>
    <body bgcolor="#ffffcc">
    <a href="joho-designs-home.html">
    <div align="right"><img src="skipintro.jpg" alt="skip intro" width="100" height="50" border="0"/></div></a>
    <a href="joho-designs-home.html">
    <noscript><script type="text/javascript">
    AC_AX_RunContent( 'width','550','height','400','src','animations/joho-animation.swf','movie','animations/joho-animation.swf' ); //end AC code
    </script></noscript><object width="550" height="400">
    <param name="movie" value="animations/joho-animation.swf">
    <embed src="animations/joho-animation.swf" width="550" height="400">
    </embed>
    </object>
    </a>
    </body>
    </center>
    thanks again!!
    Hmmmm......scratchy head time......


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •