Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Help - Link Button Doesnt Work IN IE

    Hi guys,

    As a person with VERY little HTML knowledge Im getting very frustrated with a situation "I'm sure its a simple fix" that I hope you can help me with - there are 2 issues:-

    1 - when you click on the Orange button on my website in IE the link doesnt work "it works when you right click - open link in a new tab"

    2 - when you click on the Orange button on my website in Firefox - 2 tabs open instead of 1??

    Any help would be very much appreciated - the link is http://www.twessential.com/newhome.html. If any files are need please let me know

    Many thanks

  • #2
    The fat guy next door VIPStephan's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Halle (Saale), Germany
    Posts
    8,676
    Thanks
    6
    Thanked 1,008 Times in 981 Posts
    1. Why are you using an input element when you’re not using a form? A regular image link would be the proper use here.
    2. Why are you using tables at all for your page layout? That’s a method from 15 years ago.

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi VIPStephan,

    The page was given to me by a friend to customise as I wish - any idea on how to solve the problem?

  • #4
    The fat guy next door VIPStephan's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Halle (Saale), Germany
    Posts
    8,676
    Thanks
    6
    Thanked 1,008 Times in 981 Posts
    Yeah, as a quick but dirty fix change
    Code:
    <a target="_blank" href="http://www.tweetadder.com/idevaffiliate/idevaffiliate.php?id=3229&amp;url=764"><input type="image" src="images/submit-image.jpg"></a>
    to
    Code:
    <a target="_blank" href="http://www.tweetadder.com/idevaffiliate/idevaffiliate.php?id=3229&amp;url=764"><img src="images/submit-image.jpg" alt="Take me to the free tweet adder trial version." /></a>

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for that - it works perfectly in IE and FF now, but theres a problem in that theres a blue rectangle box around the button!! I used the code below:-

    <tr><td align="center" colspan="2"><a target="_blank" href="http://www.tweetadder.com/idevaffiliate/idevaffiliate.php?id=3229&amp;url=764"><img src="images/submit-image.jpg" alt="Take me to the free tweet adder trial version." /></a></td></tr>
    </table>

  • #6
    New to the CF scene
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The link in my previous post had a full stop at the end thats why it may not have worked for you please see http://www.twessential.com/newhome.html

    Stephan if you could reply that would be good as its just the rectangle blue box issue now

  • #7
    The fat guy next door VIPStephan's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Halle (Saale), Germany
    Posts
    8,676
    Thanks
    6
    Thanked 1,008 Times in 981 Posts
    OK, on with the dirty fixes. The blue border is a default for images inside anchor elements (i. e. links). To remove the border, just add style="border:0;" to the image element, e. g. after the text of the alt attribute.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •