Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Nepal
    Posts
    48
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    IE doesn't shows favicon

    Hello everyone,

    I have used following code,
    <link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="http://domain.com/bank/favicon.ico">
    Firefox and Crome shows the favicon but IE doesn't. Please help me.

    With regards

  • #2
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    805
    Thanks
    123
    Thanked 23 Times in 23 Posts

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Nepal
    Posts
    48
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you CaptainB but It doesn't work still..
    Last edited by yaksho; 10-01-2009 at 08:38 PM.

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Nepal
    Posts
    48
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    You can see my layout design as well as codes at http://uniwebmart.com/bank and you can find my favicon at http://uniwebmart.com/bank/favicon.ico

    I can't figure out, where i did wrong..!!

  • #5
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    805
    Thanks
    123
    Thanked 23 Times in 23 Posts
    What version of IE are you using?
    I'm on IE8 and it shows here..

  • #6
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Me too; if I view your site with IE7 (and Firefox3), and add it to my 'favourites', your favicon appears next to the listing, and it shows up in a tab. What's the problem?
    I don't think you have to code for a 'favicon' to show up; if it's placed in the root directory of your site (and called 'favicon.ico'), browsers look for and display it automatically!

  • #7
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    805
    Thanks
    123
    Thanked 23 Times in 23 Posts
    ...Internet Explorer browsers (as of version 6.x) associate favicons with bookmarks. So you must first bookmark the web page. The favicon will appear on the browser address bar and on the Favorites menu, the second time you visit the bookmarked page. If the favicon doesn't appear even after bookmarking and revisiting the web page, restarting the browser may help. ..
    source: http://www.htmlkit.com/services/favicon/help/

    Most web browsers do not require any HTML to retrieve a favicon that conforms to the de facto file name and type (favicon.ico) located in the web site's docroot. If no favicon link is detected upon HTML page load completion and no previous site visits are recorded in the browser's history, a favicon.ico is requested automatically
    Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Favicon

  • #8
    New Coder
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Nepal
    Posts
    48
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for your cordial support CaptinB. My version of IE is 8 and here I still couldn't see the favicon. I've even deleted the cookies and refreshed the site.

  • #9
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    805
    Thanks
    123
    Thanked 23 Times in 23 Posts
    Have you tried to delete both the cookies and temporary internet files?
    Then close the browser and acces your site again.

  • #10
    The Apostate Apostropartheid's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,215
    Thanks
    16
    Thanked 265 Times in 263 Posts
    The odd thing about favicons is that they're incredibly temperamental, especially in IE. I'm afraid you're going to have to put up with it. Eventually, the favicon will appear. Don't let it bother you for now.

  • #11
    New Coder
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Nepal
    Posts
    48
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yap I deleted it all, but still no any signs... Shall i quit??

  • #12
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    805
    Thanks
    123
    Thanked 23 Times in 23 Posts
    Well.. have you tried to view your site on another computer?
    I don't think there's too much to do.. it seems like most of us here see it, so as said, don't let it bother you..
    You've done it right, so there's really nothing more you can do about it.


  •  

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •