Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    21
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Menu does not work in IE

    Hi and sorry about another IE question.

    I have created a menu to use with a site and it works and looks just great and how we want in Safari, firefox,chrome and opera. When we preview in IE it does not show as how it should. We get text but no CSS style to it and the text is not aligned anymore. Here is my CSS code for the Menu :

    #main_menu {
    width:730px;
    padding-top:2px;
    padding-bottom:2px;
    background-color:#383429;
    text-align:left;
    color:#FFFFFF;
    margin-bottom:5px;
    }

    #main_menu a {
    font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:60%;
    font-weight:bold;
    text-transform:uppercase;
    color:#FFFFFF;
    text-decoration:none;
    padding-left:5px;
    padding-right:5px;
    padding-top:12px !important;
    padding-top:13px;
    padding-bottom:11px;
    margin-left:0px !important;
    margin-left:0px;
    }

    #main_menu a:hover {
    background-color:#3F4A3E;
    background-image: url("link.jpg");

    }

    #main_menu .aactive {
    background-color:#3F4A3E;
    background-image: url("link.jpg");

    and here is my HTML :

    <class id="main_menu">
    <a href="" class="aactive">About Us</a> <a href="">HR Solutions</a> <a href="">
    Conference &amp; Seminars</a> <a href="">Talent Development Institue</a> <a href="">
    Career Coaching</a><a href="">Keynotes</a></class>

    My class id is within an actual Div which is for my main content box. I am baffled and have searched all over. Would conditional comments be required for this?.

    I checked my CSS and XHTML and they validate perfect. I am lost.

  • #2
    The Apostate Apostropartheid's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,215
    Thanks
    16
    Thanked 265 Times in 263 Posts
    You haven't checked your XHTML properly. There is no class tag in the recommendations. Browsers generally don't apply styles to unrecognized elements, so this is probably part of your problem.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •