Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Using two background images...

    I know this can't actually be done, but there is a trick to it, and I kinda need some help ... heh...

    I'm trying to use two images in my background. I have one on the x-axis repeating, and now I need to get the one to repeat on the y-axis in the center. I've tried using it as a background in one of my tables, but for some reason it does not want to show up in either Firefox or IE :S

    help?

  • #2
    Regular Coder FWDrew's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Missouri
    Posts
    380
    Thanks
    38
    Thanked 45 Times in 43 Posts
    Code or a URL? And I am not sure if you are trying to put 2 background images in one css ID or Class but that will not work.

    Regards,

    Drew
    Dev-Tips.com || Employee at the Envato Network || My Portfolio

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by FWDrew View Post
    Code or a URL? And I am not sure if you are trying to put 2 background images in one css ID or Class but that will not work.

    Regards,

    Drew
    no no no I know they wont go in one ID or class. Right now I have the one that repeats on the x-axis in the background class. and I'm using the images as URL.

  • #4
    Regular Coder FWDrew's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Missouri
    Posts
    380
    Thanks
    38
    Thanked 45 Times in 43 Posts
    I'm using the images as URL.
    What?? I am asking you to post your code or your URL to your site.

    Drew
    Dev-Tips.com || Employee at the Envato Network || My Portfolio

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by FWDrew View Post
    What?? I am asking you to post your code or your URL to your site.

    Drew
    Oh... Well I don't have this layout up yet, Im still coding it in dreamweaver.

  • #6
    Regular Coder FWDrew's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Missouri
    Posts
    380
    Thanks
    38
    Thanked 45 Times in 43 Posts
    Ok, well, post your code or URL when you get one going, otherwise it will be very difficult to help

    Regards,

    Drew
    Dev-Tips.com || Employee at the Envato Network || My Portfolio

  • #7
    The Apostate Apostropartheid's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3,215
    Thanks
    16
    Thanked 265 Times in 263 Posts
    Quote Originally Posted by Emmy1661 View Post
    Oh... Well I don't have this layout up yet, Im still coding it in dreamweaver.
    Does that really matter? Save it as it is and upload it.

  • #8
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've sort of partially solved the problem. I've used the one background in the body, and the one in my table and it seems to be working o.k. in both Firefox and IE, except I need to get the table to stretch to the height 100%. But whenever I used the height="100%" tag in the table it causes my images to stretch out with it leaving massive block spaces between them...

    http://lightupthesky.yachiru.net/TEST/solarflare.html


    This is the code I have so far...

    Code:
    <html>
    <head>
    <title>solarflare</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <style type="text/css">
    <!--
    
    html {
    	margin: 0;
    	padding: 0;
    }
    
    body {
    	margin: 0;
    	padding: 0;
    	background-image: url(images/bg01.jpg);
    	background-repeat: repeat-x;
    	background-position: top;
    	background-color: #FFED4D;
    }
    
    td {
    	margin: 0px; 
    	}
    -->
    
    </style>
    </head>
    <body>
    
    <!-- ImageReady Slices (solarflare.psd) -->
    <table id="table_01" width="800px" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" background="images/bg.jpg">
    <tr>
    		<td>
    			<img src="images/solarflare_01.gif" width="246" height="199" alt=""></td>
    <td>
    			<img src="images/solarflare_02.gif" width="297" height="199" alt=""></td>
    <td>
    			<img src="images/solarflare_03.gif" width="257" height="199" alt=""></td>
      </tr>
    	<tr>
    		<td>
    			<img src="images/solarflare_04.gif" width="246" height="220" border="0" alt="" usemap="#solarflare_04_Map"></td>
    		<td>
    			<img src="images/solarflare_05.gif" width="297" height="220" border="0" alt="" usemap="#solarflare_05_Map"></td>
    		<td>
    			<img src="images/solarflare_06.gif" width="257" height="220" border="0" alt="" usemap="#solarflare_06_Map"></td>
    	</tr>
    	<tr>
    		<td>
    			<img src="images/solarflare_07.gif" width="246" height="173" border="0" alt="" usemap="#solarflare_07_Map"></td>
    		<td>
    			<img src="images/solarflare_08.gif" width="297" height="173" border="0" alt="" usemap="#solarflare_08_Map"></td>
    		<td>
    			<img src="images/solarflare_09.gif" width="257" height="173" border="0" alt="" usemap="#solarflare_09_Map"></td>
    	</tr>
    	<tr background="images/bg.jpg">
    	  <td colspan="3">jghfkjghkjhg hsghskj hdgskjhkg jhgjk hjd random text JTKJGK DHFH jajg 
    hdgjDH KJERHGHERG jgkj kjhgaeurkjhdgnj ughjhg jhgjh hgjh hkjghuiag uyetnfhalfj snhsan fjhgs</td>
      </tr>
    </table>
    
    
    <map name="solarflare_04_Map">
    <area shape="rect" alt="Graphics" coords="240,197,246,220" href="navigation/graphics.php" target="_self">
    <area shape="rect" alt="Site" coords="141,197,210,220" href="navigation/site.php" target="_self">
    </map>
    <map name="solarflare_05_Map">
    <area shape="rect" alt="Designs" coords="161,197,291,220" href="navigation/designs.php" target="_self">
    <area shape="rect" alt="Graphics" coords="0,197,135,220" href="navigation/graphics.php" target="_self">
    </map>
    <map name="solarflare_06_Map">
    <area shape="rect" alt="Network" coords="22,196,151,220" href="navigation/network.php" target="_self">
    </map>
    <map name="solarflare_07_Map">
    <area shape="rect" alt="Graphics" coords="240,0,246,31" href="navigation/graphics.php" target="_self">
    <area shape="rect" alt="Site" coords="141,0,210,30" href="navigation/site.php" target="_self">
    </map>
    <map name="solarflare_08_Map">
    <area shape="rect" alt="Designs" coords="161,0,291,31" href="navigation/designs.php" target="_self">
    <area shape="rect" alt="Graphics" coords="0,0,135,31" href="navigation/graphics.php" target="_self">
    </map>
    <map name="solarflare_09_Map">
    <area shape="rect" alt="Network" coords="22,0,151,31" href="navigation/network.php" target="_self">
    </map>
    <!-- End ImageReady Slices -->
    </body>
    </html>

  • #9
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    nvm I fixed my problem

    Thanks anyways!


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •