Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Embeding video problem - please help

    Ok so we have two sites on different servers, there is a video on one server which is in a media player, and we want to put it onto our website on another server. We tried to make html code up like you get from youtube or photobucket to embed the video but failed miserably.
    The video is here - http://homepage.ntlworld.com/r.tarrant/video/

    and the code i came up with.. which didnt work was - <embed width="354" height="259" src="http://homepage.nlworld.com/r.tarrant/videofile=http://homepage.ntlworld.com/r.tarrant/trailer.wmv"><noembed>You need a plugin to watch this content ( Windows Media for internet explorer)</noembed>


    Someone please help!

  • #2
    Senior Coder jcdevelopment's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Cowboy Nation
    Posts
    2,182
    Thanks
    174
    Thanked 257 Times in 257 Posts
    is that the exact code? Because you havent closed the embed tag

    Code:
    <embed width="354" height="259" src="http://homepage.nlworld.com/r.tarrant/videofile=http://homepage.ntlworld.com/r.tarrant/trailer.wmv"><noembed>You need a plugin to watch this content ( Windows Media for internet explorer)</noembed>
    </embed>

  • Users who have thanked jcdevelopment for this post:

    xrmike (07-10-2008)

  • #3
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks for pointing that error out, but it apears that the coding i tried to do isnt working still, im not sure what i could have got wrong.. im guessing its all wrong, think i might need someone to help make it from scratch.
    thanks in advance

  • #4
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    Try this
    Code:
    <object type="video/x-ms-wmv" data="http://homepage.ntlworld.com/r.tarrant/video/Mike&#37;20in%20Florida%202%202008.wmv" width="320" height="260">
    <param name="src" value="http://homepage.ntlworld.com/r.tarrant/video/Mike%20in%20Florida%202%202008.wmv">
    <param name="autostart" value="true">
    <param name="controller" value="true">
    </object>
    Last edited by _Aerospace_Eng_; 07-10-2008 at 06:27 AM.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • Users who have thanked _Aerospace_Eng_ for this post:

    xrmike (07-10-2008)

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for trying, however it seems that does not work either :S would it be better to put the video up on my server just as a file? rather than one already in a media player? Thanks again
    (keep the coding coming!! thank you!!)

  • #6
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    Then you are doing something wrong as I've tested the above code on 4 different browsers and they all work just fine. Post the url to the page that you tried the code I gave you on.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • Users who have thanked _Aerospace_Eng_ for this post:

    xrmike (07-10-2008)

  • #7
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok Big problem, It plays for me, but no one else, im thinking its because i have the file on my computer anyway, the location we are putting the vid onto is

    http://www.the-cookie-crew.co.uk/page.php?14

    It is the one labelled test episode, Pleaseeeee help. thanks in advance

    EDIT " FOR SOME PEOPLE IT WORKS AND SOME IT DOESNT, SOME ALSO SAY IT TAKES LONG TIME TO LOAD" ANY FIXES?
    Last edited by xrmike; 07-10-2008 at 05:22 PM. Reason: Noticed a problem

  • #8
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    Okay you need to find a different host to host your video if you want to have a faster play speed with less buffering.

    Another thing you could do is convert the video to .flv format and use the flash video player found here: http://www.*******************/?item=JW_FLV_Media_Player

    I'm not going to walk you through this so you'll need to figure it out on your own because its a lot of work. If you don't think you can do it on your own then I suggest you hire someone who can.
    ||||If you are getting paid to do a job, don't ask for help on it!||||

  • Users who have thanked _Aerospace_Eng_ for this post:

    xrmike (07-11-2008)

  • #9
    New to the CF scene
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok Thanks for all the help


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •