Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Website lost default page...

    Hi,

    We got rid of our old site that was developed with fronpage and replaced it with a new site. The new site doesn't use anything from front page so we deleted moved the old files off of the server. Now when we type our normal URL it says it can't find any pages but we have index.html in the web folder. Do we need to create a special file within the web folder to tell the server to point to the index.html file when the default URL is typed?

    We're using XO xommunications for hosting.

    Thanks,

    ls6v

  • #2
    Regular Coder QBall777's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    uk
    Posts
    156
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Was your old page called index.html?

    Make sure your new page is not in a sub folder i.e. HTML - index.html

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by QBall777
    Was your old page called index.html?

    Make sure your new page is not in a sub folder i.e. HTML - index.html
    The old page was index.html and the new page is in the web directory, not a sub directory within the web directory.

    I just turend off front page extensions for the web hosting but the site still doesn't point to index.html by default.

  • #4
    Regular Coder QBall777's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    uk
    Posts
    156
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    The first thing to do is type the whole url into the browser i.e

    http://www.yoursite.com/index.html/

    This will make sure the page really is there.

  • #5
    New Coder
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by QBall777
    The first thing to do is type the whole url into the browser i.e

    http://www.yoursite.com/index.html/

    This will make sure the page really is there.
    I did and it works.

  • #6
    New Coder
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    here's the site:
    http://www.hillcadillac.com/index.html

    if you type www.hillcadillac.com it tries to load the old frame pages from the Frontpage website. I disabled frontpage from my admin page and cleared or reset everything I could find.

    The new site looks a lot better unfortunately no one will know to go to index.html. ( It uses css , iFrames and JS -- no tables)

  • #7
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    NYgamers.net
    Posts
    108
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Next thing is to add index.html to the default documents in IIS for that website and make sure that the home directory is pointing to the directory with the index.html file.


  • #8
    New Coder
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    Quote Originally Posted by SteelValor
    Next thing is to add index.html to the default documents in IIS for that website and make sure that the home directory is pointing to the directory with the index.html file.

    in IIS ? is that internet information server? I've seen it somewhere before but I have no clue on how to do what you just suggested.

    How do I use IIS? XO has a admin login but I couldn't find a place to set default documents.

  • #9
    Regular Coder QBall777's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    uk
    Posts
    156
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    I think you need to get in touch with your host. The only time you need to insert a redirect page is when the index page or default page is in a subfolder.

    <%
    Response.Redirect("html/index.asp")
    %>

    Your host should be able to correct this problem straight away.

  • #10
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    NYgamers.net
    Posts
    108
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    go to Start\Programs\Administrative Tools\Internet Information Services

    Then expand the folders til you find your website in the left panel. Right Click and select properties. Home Directory is where you assign the directory to use for the website and Documents if where you assign the default document.


  • #11
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    NYgamers.net
    Posts
    108
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

  • #12
    New Coder
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Thanks for the sources. I just read some stuff about it from google and apparently my approach to web development could be bad. IIS is to simulate it on my local machine, right? Instead of posting it to the main server in order to reduce the likely hood of a crash on the important box?

    I'll set up IIS on my local XP pro machine and do future development there. For now I'm going to give XO a call and ask them why they're server isn't automatically picking up my index.html page.

    I'll let you guys know how things turn out.

  • #13
    New Coder
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up

    Figured it out.

    Piece of junk had some kind of terminate and stay resident type of memory. I deleted everything from the /web directory and uploaded my new files again. It's working perfectly now and I didn't have to sit on hold for 20 minutes, and then try everything I did all over again.

    I'll still use IIS because it looks cool and I have a copy of sql server 2005? at home. Not that I need that but it's more powerful than IIS in XP Pro.

    Thanks again,
    -ls6v


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •