Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    New to website building and am having issues

    I have a website hosted with dreamhost and set up through wordpress, and I was problem free for a few months. One day I decided to be bold and add something to the code, despite not knowing much, and messed up my entire site. I was able to get the majority of it back but somethings are still off. My fonts are different, my polls stopped working, my shareaholics isn't functioning properly (it only shows the top row, text it missing), other sections were deleted. My site is http://www.lookbetweenthelines.com

    I am wondering the best way to go about getting it fixed. Someone suggested looking at vaildator, which found 41 errors (http://validator.w3.org/check?uri=ht...alidator%2F1.3) but I honestly don't even know how to fix them. Is it best to try to hire someone out? What does that typically cost? Thanks for the help!

  • #2
    Regular Coder Custard7A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Posts
    286
    Thanks
    32
    Thanked 33 Times in 33 Posts
    In this case, I think you should start by removing all the code you added in your moment of boldness, or from the point when you noticed your site being messed-up. If you've already tried that, then maybe check to see if you missed something! A problem like this could be a stray piece of code that's confusing the browser.

    Doesn't seem like a complicated problem. I'd recommend giving the people here a chance to come up with a solution, before you go spending money on it!

  • #3
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,950
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    Your site is generating javascript errors which suggest a problem with the jQuery load. This seems to fit with the polls/shareaholic not working, because I imagine they use javascript somewhere.

    Looks like the problem stems from the file http://www.lookbetweenthelines.com/w...9b2c.cf6896.js. From a brief look, this appears to be calling jQuery before jQuery is loaded, specifically the function onlyNumbers_width().

    Does any of this sound like, or near, what you changed?

    Looks like W3TC is a plugin - you might try deactivating this and seeing the results.

  • Users who have thanked SB65 for this post:

    Whitneywpan (10-17-2012)

  • #4
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks Custard7A, I tried to delete the tag code after I put it in, but couldn't exactly locate it, or deleter more of what I was supposed to, because I couldn't get everything back. I was frustrated and didn't mess with it for a few months, which ended up not being the best thing because now I really can't even remember where I added the code. I think I will wait to pay someone, the people here seem very knowledgeable!

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    SB65,

    I deactivated the W3TC and my polls and shareaholic are working again! After months of trying to figure it out you helped me fix it in 5 seconds! Thank you!!

    Some of my fonts and things are still off, do you think the errors found in the validator report have anything to do with that? If so, how do I go about fixing them? I really need a how to guide for this... Thanks again for your help!!!

  • #6
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Another thing I noticed today is that my RSS feed URL doesn't seem to be working... could this be associated with all of my other issues? I believe this is my RSS url: http://www.lookbetweenthelines.com/feed/

  • #7
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,950
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    Your page is still showing a single javascript error, again related to calling jQuery. Can you post the content of your header.php?

    Re the fonts, what exactly is wrong? The validator errors mostly relate to a form on your site.

    Your feed looks OK to me...

  • #8
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    SB65,

    Here is my header.php. The site just looks different than it originally did, the font in my about me is bold, and the title fonts were different. It's not a big deal if these stay the same, I just want to make sure everything else is running properly with my site. I have a feed widget (on my me, supplies, contact page) and when I click it, it won't link to the feed site, I put this in as my feed url, is that the correct url? If so, maybe the widget is having issues. Thanks again for all of your help! I really appreciate it, especially after months of headaches with this!

    PHP Code:
    <?php
    /**
     * @package WordPress
     * @subpackage Adventure_Journal
     */
    $AJOpts get_option('ctx-adventurejournal-options');
    ?>
    <!DOCTYPE html>
    <html <?php language_attributes(); ?>>
    <head>
        <meta charset="<?php bloginfo'charset' ); ?>" />
        <title><?php
                
    /*Print the <title> tag based on what is being viewed.*/
                
    global $page$paged;
                
    wp_title'|'true'right' );
                
    // Add the blog name.
                
    bloginfo'name' );
                
    // Add the blog description for the home/front page.
                
    $site_description get_bloginfo'description''display' );
                if ( 
    $site_description && ( is_home() || is_front_page() ) )
                        echo 
    " | $site_description";
                
    // Add a page number if necessary:
                
    if ( $paged >= || $page >= )
                        echo 
    ' | ' sprintf__'Page %s''adventurejournal' ), max$paged$page ) );
        
    ?></title>
        <meta name="author" content="Designed by Contexture International | http://www.contextureintl.com" />
        <meta name="iconpath" id="iconpath" content="<?php echo get_bloginfo'template_directory''raw' ); ?>/images/bh" />
        <link rel="profile" href="http://gmpg.org/xfn/11" />
        <link rel="pingback" href="<?php bloginfo'pingback_url' ); ?>" />
        <?php
                
    /* We add some JavaScript to pages with the comment form
                 * to support sites with threaded comments (when in use).
                 */
                
    if ( is_singular() && get_option'thread_comments' ) )
                        
    wp_enqueue_script'comment-reply' );

                
    /* Always have wp_head() just before the closing </head>
                 * tag of your theme, or you will break many plugins, which
                 * generally use this hook to add elements to <head> such
                 * as styles, scripts, and meta tags.
                 */
                
    wp_head();
        
    ?>
    </head>
    <body <?php body_class(); ?>>
    <?php if($AJOpts['browser-helper']=='true'): ?>
    <div id="browser-helper">
        <div id="bh-bg">
            <table id="bh-notice" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
                <tr>
                    <td id="bh-icon-td" rowspan="3">
                        <img id="bh-icon" src="http://s.wordpress.org/images/browsers/ie.png" alt="browser icon" width="87"/>
                    </td>
                    <td id="bh-copy">
                        <div id="bh-warning"><?php _e('You are using an insecure version of <span id="bh-browsername">your web browser</span>. Please update your browser!','adventurejournal'?></div>
                        <div id="bh-explain"><?php _e('Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.','adventurejournal'?></div>
                        <div id="bh-links">
                            <a id="bh-update" href="#"><?php _e('Update Your Browser','adventurejournal'?></a> | <a href="http://www.google.com/chrome/"><?php _e('Try Something New','adventurejournal'?></a> | <a href="#" id="bh-hide"><?php _e('Hide This Warning','adventurejournal'?></a>
                        </div>
                    </td>
                </tr>
            </table>
        </div>
        <div id="bh-shadow"></div>
    </div>
    <?php endif; ?>
        <div <?php echo ctx_aj_get_relationships($post->ID,'siteframe'); ?>>
            <div id="container">
              <div id="container2">
                <div class="nav-horz nav-main" id="menu">
                  <div class="nav-main-left">
                    <div class="nav-main-right">
                        <?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary-menu' ) ); ?>
                    </div>
                  </div>
                  <div class="nav-main-bottom"></div>
                </div>
                <div class="clear"></div>
                <!-- end header -->
          <div id="header"><div id="header2"><div id="header3"><div id="header4">
                    <?php ctx_aj_site_title() ;?>
                  <div id="banner">
                    <?php

                    
    //wp_die('||| '.(string)has_post_thumbnail( $post->ID ).' |||');

                    // Check if this is a post or page, if it has a thumbnail, and if it's a big one
                    
    if (is_singular()
                        && 
    has_post_thumbnail$post->ID )
                        && ( 
    $image wp_get_attachment_image_srcget_post_thumbnail_id$post->ID ), 'post-thumbnail' ) )
                        && 
    $image[1] >= HEADER_IMAGE_WIDTH ) {
                            
    // Houston, we have a new header image!
                            
    echo get_the_post_thumbnail$post->ID );
                    } else if ( 
    get_header_image() ) {
                    
    ?>
                            <img src="<?php header_image(); ?>" width="<?php echo HEADER_IMAGE_WIDTH?>" height="<?php echo HEADER_IMAGE_HEIGHT?>" alt="" />
                    <?php }  ?>

                  </div>
          </div></div></div></div>
    Last edited by VIPStephan; 10-22-2012 at 07:16 PM. Reason: added code BB tags

  • #9
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,950
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    Hmm, nothing odd in there with js - it just looks to me that the js file used by the plugin cigicigi-post-guest is loaded before jQuery, resulting in an error, should be the other way around. Not sure what this plugin does, but I might be tempted to disable this one and see what happens.

    Re feed, the URL is http://www.lookbetweenthelines.com/feed/ - which looks fine.

    Re the fonts - the About Me is loaded in a non-standard seriffed font called Vollkorn Regular - if something was preventing this font being loaded, then this text would have displayed in Geneva - which is a sans-serif font like Verdana. Is that what you saw before? I can't quite see how this would be affected by any js issues though...

  • Users who have thanked SB65 for this post:

    Whitneywpan (10-18-2012)

  • #10
    New to the CF scene
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for taking a look! The cigi widget is a guest post form, I will try to disable that and see if it fixes anything. The font isn't that big of a deal I was just curious about how that could've been affected. Thanks for all of your help!!

  • #11
    Regular Coder Custard7A's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Posts
    286
    Thanks
    32
    Thanked 33 Times in 33 Posts
    On your pages, the "cigicigi post guest" script is added before jQuery. You should see two lines like this near the top, where all your external scripts are being added:

    Code:
    <script type='text/javascript' src='http://www.lookbetweenthelines.com/wp-content/plugins/cigicigi-post-guest/bbcode/cigicigi-ed.js?ver=3.4.2'></script>
    <script type='text/javascript' src='http://www.lookbetweenthelines.com/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.7.2'></script>
    Try switching those lines, like this:

    Code:
    <script type='text/javascript' src='http://www.lookbetweenthelines.com/wp-includes/js/jquery/jquery.js?ver=1.7.2'></script>
    <script type='text/javascript' src='http://www.lookbetweenthelines.com/wp-content/plugins/cigicigi-post-guest/bbcode/cigicigi-ed.js?ver=3.4.2'></script>
    I also noticed other scripts being included before jQuery on other pages, such as a "comment reply" script. However, not all scripts necessarily use jQuery. Since you're not sure, it won't hurt to make sure the jQuery line is always above the other scripts being added.

    Cheers to SB65 for finding that problem.


  •  

    Tags for this Thread

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •