Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Canberra
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Flash MX 2004 components problem

    Hi all,

    I've created sort of quiz, very simple one, using components: radio buttons, checkboxes and text field.

    Simple html page contains <object> with this swf. And all these live on some drive on Intranet.

    Now the problem. When I open htm page everything is fine. But when other people open the same page, some of them can't see any of the components, just empty space instead, other see text fields instead of radio buttons and checkboxes.

    I can't see any reason for such a behaviour. IE configuration? Flash player version on peoples PSs?

    Of cause only I have Flash installed on my PS, nobody else. But all users have IE 6.0 for sure.

    Any idea?

    Thank you.
    a born aries

  • #2
    New Coder
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Canberra
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    This is an addition to the previous post.

    Well, I found some users who, just as myself, do not have problem to see all the components properly.

    So obviously it's not about Flash installed.
    a born aries

  • #3
    Senior Coder
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Australia
    Posts
    1,963
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    A: Make sure everyone has the Flash Player installed. Also make sure that when you're exporting the .swf from Flash that you set it to export at the lowest common denominator; if everyone is running really old systems, make sure to export the .swf for version 5 Flash player.

    B: Make sure there are copies of all your components to your project's library before you export the file to .swf

    If you can absolutely guarantee that both these requirements have been met, then I have no idea

    All the best,
    Andrew.

    *edit: missed an important bit...
    Last edited by mindlessLemming; 02-27-2004 at 02:58 PM.

    I take no responsibility for the above nonsense.


    Left Justified

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Canberra
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thank you, Andrew. I discovered my mistake - I published swf for version Flash Player 7 but foolishly haven't checked version detection. So users with the older versions were cut off without any notification.

    But I'm confused with your "if everyone is running really old systems, make sure to export the .swf for version 5 Flash player.
    ". Would components driven by ActionScript 2.0 work under Flash Player 5?

    Thanks.
    a born aries

  • #5
    Senior Coder
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Australia
    Posts
    1,963
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No. ActionScript 2 came out with Flash MX2004 (or maybe just MX?)
    Either way, you need version 7 of the player for it to work.

    I take no responsibility for the above nonsense.


    Left Justified

  • #6
    New Coder
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Canberra
    Posts
    29
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ya, that's what I thought. Thanks Andrew.
    a born aries


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •