Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Registry Error

  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Commerce, GA
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Registry Error

    Hello!

    I'm having a problem where every other time I boot my PC, I get a Registry Error that forces me to reboot. I've disabled all startup items to fix this but it still gives the error.... Any suggestions?


    And What happened to The Pit? I need a place to post a question about a law in my state...

  • #2
    Rockstar Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    USA
    Posts
    9,074
    Thanks
    1
    Thanked 328 Times in 324 Posts
    Which OS are you using?

    And where in the boot up process are you getting the registry error?


    Unfourtantly, the pit went away quite a while ago. Before the forums became their own site. Something about to much load on the server or some rubbish like that. See: http://www.codingforums.com/ubb/Forum7/HTML/010758.html
    Last edited by oracleguy; 11-12-2002 at 02:06 AM.

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    North East England
    Posts
    853
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Need more info, operating system, error message, extent of problem... are you getting into windows at all?

  • #4
    New Coder
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Commerce, GA
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I am on Windows 98 SE and everytime I boot up, I get a registry error that says that there is an error in the registry and it will restart in order to fix it and it forces me to reboot and let it go through the whole mess and it says it restores a GOOD registry setting but it restores the same one and its a constant loop created to really piss me off.... sorry but nothing I do stops it!

    Please help

    Thanks!

  • #5
    Rockstar Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    USA
    Posts
    9,074
    Thanks
    1
    Thanked 328 Times in 324 Posts
    That isn't good at all. There may be a way to fix it, it has something to do with when windows installs for the first time in makes like a backup copy of the registry and the win.ini and system.ini but its been so long since I've used 9x that I can't remember what exactly. However what I do remember is once you do this though, any programs that depend on the registry won't work and you'll have to re-install.

    Most likely it will be easier to reinstall windows.

    Maybe mouse has some other ideas.

  • #6
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    North East England
    Posts
    853
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    In theory you need to restore the registry using scanreg.exe (you can run this using a boot disk, c: scanreg /restore)

    ...although it's probable you don't have a working registry backup, even if you do it may not be recent which will mess with things installed since backup. It may be best to reformat and re-install

    One decent plan might be to use another hard disk or PC with a working operating system installed, that way you can at least save unaccessible work, the file structure is intact, just the registry with the problem.
    Last edited by mouse; 11-13-2002 at 08:44 AM.
    [+] Computer/PC issues [+] Silverpaw3D
    ------------------------------------------------
    Never buy a dwarf with learning disabilities...

    ...it's not big, and it's not clever.

  • #7
    New Coder
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Commerce, GA
    Posts
    52
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Oh... Poop!

  • #8
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    United Kingdom Confused: Often
    Posts
    859
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    wow... i have this problem too

    every other time i turn on my PC it gets into windows then tells me that theres a registry entry missing and reboots to fix it... i was just ignoreing it until i read all this.


    the odd thing is that i only reformatted / reinstalled everything last week...

    this problem seems to affect the start menu in my case... i hate having a start menu out of alphabetical order (paranoid... i know) so i sort by name but next time i boot up it fixes the error and leaves my start menu exactly how it was...

    (btw... im using win 98 se... on a very, very slow machine)
    redhead

  • #9
    Regular Coder
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Spain
    Posts
    420
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Maybe you can try to:

    -Start in safe mode, disable scanreg at startup and see what happens.

    -Edit the SCANREG.INI file in the windows folder and set values of Backup & Optimize to 0

    -Rename scanreg.exe & scanregw.exe to *.bak... so it will not run

    -Revise your computer. I've read somewhere that damaged memory chips can produce this looping error.



    (be careful and create backups, of course)
    Don't resist to assimilation. Billions of Borgs can't be wrong!


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •