Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    FTP issue: web-based works, 3rd party does not

    I edit several websites via FTP frequently using WS_FTP Pro or a similar program and am able to access all sites EXCEPT one. Using the exact ftp login info I am able to use net2ftp, a web-based FTP client, and it is very fast.
    All my sites are hosted by the same company, but just one won't connect. If I wait 5 minutes using windows explorer FTP I can connect, but it is VERY slow.
    Now I believe this is a machine issue because I have connected to the server quickly using a different computer with the same LAN connection.

    Any ideas on how to fix this? Net2FTP is great for smaller updates, but I do big ones that take forever using Net2FTP. Thanks a lot.

  • #2
    Regular Coder
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Madison, Indiana, USA
    Posts
    166
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It sounds as if you have the wrong password stored in WS_FTP.

    What error message are you getting when you try to connect?



    .

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No password is correct. I used the exact one for the web-based FTP.

    Error is only a Timeout. I've increased the time and still nothing happens.

  • #4
    Rockstar Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    USA
    Posts
    9,074
    Thanks
    1
    Thanked 328 Times in 324 Posts
    Are all of the sites hosted on the same server with the same setup? The only thing I could think of is that they are using a different protocol or something than the others and you don't have your client configured correctly. Also, I wouldn't put too much stock in the Windows Explorer FTP client, in my experience it doesn't work very reliably.

    Are you sure you have all the connection details setup correctly?
    OracleGuy

  • #5
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i dont believe they are all on the same server, but hosted by the same company, who tells me everything is fine one their end.

    like i said, i can connect to any other site but this one. do you think reformatting my machine....hoping it is a windows protocol problem would help?

  • #6
    Rockstar Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    USA
    Posts
    9,074
    Thanks
    1
    Thanked 328 Times in 324 Posts
    I don't know, that seems like a bit of an extreme step at this point. I assume you can get to the site through your web browser and view it fine?
    OracleGuy

  • #7
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    yes i certainly can. Today, after 30 seconds on a fast LAN, I got through using WS_FTP Pro, but then clicking on a folder to view I got this message:

    Error reading response from server.
    It appears that the connection is dead. Attempting reconnect...
    Connecting to 67.99.253.105:21
    Connected to 67.99.253.105:21 in 0.015625 seconds, Waiting for Server Response
    Error reading response from server.
    Connection closed by remote host.
    Host type (1): Automatic Detect
    Reconnect failed. The connection is dead.

  • #8
    Senior Coder JamieR's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,161
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    have you tried deleting the "site" in ws_ftp pro and then setting it back up via using the connection/site manager?

  • #9
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    yes 3x and changed the password in the CP as well.

  • #10
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    NYgamers.net
    Posts
    108
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Toggle Passive Mode. That sometimes causes timeouts.

  • #11
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Passive makes no difference.

  • #12
    Senior Coder JamieR's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,161
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    You tried nuking it and reinstalling WS_FTP?

  • #13
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    nope will try.

  • #14
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    just did, no luck.

  • #15
    Senior Coder JamieR's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,161
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Are you able to connect in another ftp client such as Filezilla?


  •  
    Page 1 of 2 12 LastLast

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •