Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    57
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Can't view local sites over network

    Hi all, I work for an internet company and we have an internal network running. We recently had problems with our router and had to get a replacement (identical model) which now works, however since we replaced the router it is not possible to view local websites over the network. For instance before the router was replaced we could type in http://nameofsite in the browser and this would allow us to view the site over the network whilst it was being worked on, but now it comes up "Bad Request (Invalid Hostname)" all of the time. The guy that set all of this up has now left the company and is no longer an option to ask.

    The server is running Windows 2003 Server.

    When we first got the replacement router, the default IP was 10.0.0.1, however it was previously 192.168.0.1, which I have since changed, but that still did nothing.

    The server is set to obtain an IP automatically, as are all of the other pc's on the network.

    I have setup a few screenshots to show how our system is setup. I've included DHCP, DNS, Modem setup and IPCONFIG shots.

    http://www.arrivalpreview.co.uk/screen/screenshots.html

    I was advised that the router was running DHCP as well as the server, so I turned off DHCP on the router and this stopped the internet working altogether, however it did enable me to view a site using http://server/nameofsite. I've changed this back since as I couldn't do without internet access.

    These server settings have not been touched since the router was replaced, so I'm almost certain it is a problem in the setup of the new router. The router is a Speedtouch 510.

    Hope someone can help, it's driving me insane!

    Thanks in advance.

    Chris

  • #2
    Super Moderator
    Join Date
    May 2002
    Location
    Perth Australia
    Posts
    4,040
    Thanks
    10
    Thanked 92 Times in 90 Posts
    Hi , I know nothing of windows server stuff but it appears you are using it AND the router for DCHP (with different ranges) , choose one or the other ...

    I know stopping DCHP on the router is losing the internet but I suspect this is how your system has been set up and how you should proceed , you probably just need to reconfigure the internet on the server , I am pretty sure there is a wizard for doing just that?

    Quote Originally Posted by djfenom
    When we first got the replacement router, the default IP was 10.0.0.1, however it was previously 192.168.0.1, which I have since changed, but that still did nothing.
    ... probbaly because the DHCP was coming from the server not the router , 10.0.0.1 was probably correct for the WAN
    Last edited by firepages; 08-18-2005 at 01:16 AM.
    resistance is...

    MVC is the current buzz in web application architectures. It comes from event-driven desktop application design and doesn't fit into web application design very well. But luckily nobody really knows what MVC means, so we can call our presentation layer separation mechanism MVC and move on. (Rasmus Lerdorf)


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •