Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    England
    Posts
    172
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Win XP Pro gives STOP error every time I boot up

    I just tried adding a slave hard drive to my new PC, but it didn't work properly because I think I added it to the wrong IDE or something.

    I removed the new HD (original HD with Win XP Pro still in), tried to boot up as usual, but keep getting a blue screen with a STOP error. It says 'Unmountable_Boot_Volume'.

    It told me to reboot, so I did. But still the error message came up. So I tried entering through safe mode, and still the error message comes up. I've tried disabling caching and shadowing, still it comes up.

    I'm getting a bit annoyed with this now. How can I get rid of this stupid error message and use my computer again?

    (I'm using my old computer to type this )
    \o/

  • #2
    Supreme Master coder! _Aerospace_Eng_'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    In a place far, far away...
    Posts
    19,291
    Thanks
    2
    Thanked 1,043 Times in 1,019 Posts
    First you have to see if you the original hard drive is being read. You have to get into the bios, this is most of the time the F2 key, this should be pressed when your computers logo comes on the screen. If not f2, then it might be Esc, depends on the manufacturer of your computer. Let us know if the hard drive is being read and if not we can take it from there.

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    England
    Posts
    172
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The hard drive is being recognised as the Primary Master.

    I've tried booting up from the Win XP CD and running repair (found this method on a website) but for some reason it ignores any command I press. It says press F2 to run automatic repair, but I press it and it doesn't do anything. I tried pressing R, but it doesn't do anything. Instead it automatically installs a load of drivers etc, but when it finishes, it just goes back to another Stop error message.

    This isn't just annoying anymore, it's irritating the hell out of me
    \o/

  • #4
    Rockstar Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    USA
    Posts
    9,074
    Thanks
    1
    Thanked 328 Times in 324 Posts
    The problem could be arising from the fact that you might have changed the order of the drives. Say the boot drive where Windows was installed was on the primary master and if you added a new hard drive and set it as the slave, it isn't going to boot properly since the bootloader will try and load the OS from the primary master when the files are now on the primary slave.

    Or did you leave it the same?
    OracleGuy

  • #5
    Senior Coder JamieR's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,161
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    I had the same problem the other day here at my school where I'm doing my work experience...the hdd was set to Primary master yet XP Pro was giving the unmountable boot volume error. The solution was to chuck the hdd out as it was dodgy, then replace it and ghost the contents of the disk back off another computer.

  • #6
    Regular Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    England
    Posts
    172
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Well I gave up on the stupid thing because I was beginning to get a headache Given it to the IT guy at work today, he says he can fix it
    \o/


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •