Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Regular Coder
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    UK
    Posts
    302
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question URL:MailTo Protocol

    I'm having problems with mailto links when I click on any mailto link on a web page it comes up saying "The command line arguments not valid". The command line in the pc is showing as this C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\OUTLOOK.EXE -c IPM.Note /m when it should be this "C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office\OUTLOOK.EXE" -c IPM.Note /m "%1".

    But every time I change it to the correct command path it always defaults back to old value.

    Can anyone help it's driving me mad. My it dept has had look but there are no help.

    M
    Kind regards,
    Mike Hughes

  • #2
    New Coder
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    My assumption, is that you have installed a program which may have tried to change your default mail client to something else, or you have some sort of virii, spyware, malware, or adware installed.

  • #3
    Senior Coder JamieR's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,161
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Also have you tried reinstalling outlook and resetting it as your default mail app?

  • #4
    Regular Coder
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    UK
    Posts
    302
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    This is my works pc we are taking about. So I can't install any new software on the pc I don't have admin rights . As for ad-ware that could happen but the company firewall and proxy is good, we hardly get any stuff like that in.

    I had asked my it dept to re image my pc. The followed my requests and it fixed the problem for about 2 mins.
    Kind regards,
    Mike Hughes

  • #5
    New to the CF scene
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    UK, South
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    AliGod

    This this will explain, (http://support.microsoft.com/?kbid=230768) just investigated this as we've created something wrong on our intranet that was not quite correct, upgraded all users to Outlook2k> and started having this everywhere. Modified in accordance and all is well. Or copy the mailto: command to Start>Run and start removing in segments from then end to see what's causing the error.

  • #6
    Regular Coder
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    UK
    Posts
    302
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey - thanks for this. But still no joy. I put the command line in "start" which is: C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\OUTLOOK.EXE -c IPM.Note /m

    But windows says it can't find C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\OUTLOOK.EXE -c IPM.Note /m or one of it;s compents.

    As I said it dont think it's outlook, it affects more than one perosn.

    I don't want to start cross posting but here is the line asp code that has the mailto link we click on.

    Code:
    Response.Write("<td width=""160"" height=""15"" align=""center"" bgcolor=""#66CCFF""><a href=""mailto:" & rsAppt("Email") & "?subject=Appointment Confirmation Letter for "& rsAppt("Title") & " " & rsAppt("Fname") & " " & rsAppt("Lname") & " on the " & rsAppt("Date_of_Appt")& " at " & rsAppt("Time_of_Appt") & """>" & rsAppt("Email") &"</a></td>")
    How i dont think this matters. I know it's an outlook 2k problem
    Last edited by hughesmi; 04-29-2005 at 09:39 AM.
    Kind regards,
    Mike Hughes


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •