Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Localhost?

  1. #1
    New Coder
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Hastings, East Sussex, UK
    Posts
    34
    Thanks
    21
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Localhost?

    I have just loaded WAMP on my laptop and when I tried to test with the phpinfo file and I get an error saying: The device or resource (localhost) is not set up to accept connections on port 'The World Wed Web service(HTTP)'.

    I checked with netstat and 127.0.0.1 is not listed in TCP.
    Also checked host file in Windows\system32\etc and 127.0.0.1 = localhost.

    Checked httpd config file in Apache and 127.0.0.1 is localhost.

    How do you set localhost up as your local server manually?

  • #2
    Regular Coder primefalcon's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    /home/primefalcon/
    Posts
    678
    Thanks
    8
    Thanked 39 Times in 39 Posts
    try rebooting and seeing if the issue resolved itself

    also in a browser

    try both just "127.0.0.1" and "localhost"

    does the same error come up on both?

  • #3
    New Coder
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Hastings, East Sussex, UK
    Posts
    34
    Thanks
    21
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes! I get the same error in both cases.

    I had rebooted many times.

    Incidently, I activated IIS in windows and it worked, but was using the IIS server, so I uninstalled.

    Is this a problem connected to WAMP?

    I am sure I have had this problem before, but can't remember how I overcome it.

  • #4
    Regular Coder primefalcon's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    /home/primefalcon/
    Posts
    678
    Thanks
    8
    Thanked 39 Times in 39 Posts
    First off Windows isn't an OS I am familiar with, I use Linux on my Desktop (Ubuntu) and as my workstation (CentOS).

    So take these as shots in the Dark that may or may not work...

    1. Does disabling your firewall make any difference?
    2. If you go into your wamp admin or the ports.conf file and change your port to say 75 then reboot and point the browser url to say 127.0.0.1:75 make any difference (could be a port conflict)

  • Users who have thanked primefalcon for this post:

    rockyhudson (08-13-2012)


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •