Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,951
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts

    Resolved: Odd background-image behaviour on iPod

    I have an e-commerce site (openCart) which is delivering content to two separate domains, using different templates and css files. One domain is designed specifically for mobiles. The buttons on the main domain are rendered via background images, those for the mobile domain are just coloured.

    All well and good. Everything tests out fine using desktop browsers, iPhone emulators and Opera Mini. So, on the main site the button looks like this:



    and on the mobile site it looks like this



    But on an iPod - only - OK on other phones, it apparently looks like this:



    with the background image from the main site (I think) superimposed on top of the coloured background for the mobile site.

    Now, the background image does not appear at all in the css for the mobile site, and I'm at a loss to understand how this is happening. I've tried setting background-image:none in the mobile css, as a catch all - but still no difference.

    This is made harder because I don't have access to an iPod to test this....

    Anybody got any clues as to why this might be happening?

    Main site page
    Mobile site page
    Last edited by SB65; 03-09-2012 at 09:57 AM.

  • #2
    Senior Coder
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Ilkley, West Yorkshire, UK
    Posts
    2,951
    Thanks
    9
    Thanked 724 Times in 718 Posts
    Ahhhhhhhhhhh......

    When I looked at this post after I'd typed it I realised it isn't the background image from the main site after all, it's the (very similar) default styling that Apple iOS applies. This can be removed with:

    Code:
    -webkit-appearance:none
    Time to find a better iPhone emulator, clearly, as this didn't show up on any I used.


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •