Hello and welcome to our community! Is this your first visit?
Register
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New to the CF scene
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Timeout - Urgent help pl.

    I have a 3-tier ASP application. The back end is a SQL Server. However, sometimes the page times out. The SP its failing is basically a select statement on the table. This error does not happen frequently. But its very frustrating, since it is a time critical application. The error msg is reproduced below :

    -------------------------------------------------------------------------------

    The page cannot be displayed
    There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Please try the following:

    Click the Refresh button, or try again later.

    Open the intra home page, and then look for links to the information you want.
    HTTP 500.100 - Internal Server Error - ASP error
    Internet Information Services

    --------------------------------------------------------------------------------

    Technical Information (for support personnel)

    Error Type:
    Microsoft OLE DB Provider for SQL Server (0x80040E21)
    Multiple-step OLE DB operation generated errors. Check each OLE DB status value, if available. No work was done.
    /weblock/LORefreshedLockLoanLockIn.asp, line 755


    Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

    Page:
    POST 3096 bytes to /weblock/LORefreshedLockLoanLockIn.asp
    ----------------------------------------------------------------------------

    I am fairly certain that this is a SQL related issue. Is there a way to increase the time for the method to return a recordset back??

    The method (VB) is below :

    With RsBumps
    .ActiveConnection = CONNECTION_STRING_SQL3
    .CursorLocation = adUseServer
    .CursorType = adOpenStatic
    .LockType = adLockReadOnly
    .CacheSize = 1
    .Source = "EXECUTE udsp_RateBumpsProdCode '" & Trim(strProductCode) & "', '" & Trim(Loan_Number) & "', " & LTV & ", " & CLTV & ", " & FICOScore & ", " & DocType & ", '" & PurpCode & "', '" & PropType & "', '" & Occupancy & "', " & Units & ", '" & RateSheetDate & "', " & strAmt & ", " & Term & " "
    .Open
    End With

    Thanks in advance for the reply.

  • #2
    New to the CF scene
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Have you tried turning off show friendly HTTP errors in your browser, under Tools, Internet Options, Advanced. "In Internet Explorer."

    This will help with debugging, and it will show you exactly where the error is. I have found this very very useful.

  • #3
    Regular Coder
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    In front of this computer. (Where else?)
    Posts
    442
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Also if you are using IIS, you should be able to check your error logs somewhere. I'm not sure where that is, but they should provide more information.
    Tomorrow is the first day of the rest of your life... What have you done today?
    Tutorials
    Web: w3schools, htmldog General tips: Hardware, Networking

  • #4
    Senior Coder
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,457
    Thanks
    15
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    what connection are you using? I would try to use a different connection type.

  • #5
    Senior Coder
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    England
    Posts
    1,192
    Thanks
    5
    Thanked 13 Times in 13 Posts
    erm.. prob a silly thing to ask but you have all the adovbs.inc constant enums declared?

    try using
    objConn.Execute("...")

  • #6
    Senior Coder
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Zwolle, The Netherlands
    Posts
    1,120
    Thanks
    2
    Thanked 31 Times in 31 Posts
    Multiple-step OLE DB operation generated errors.
    this tells me, the stored procedure has to be examined to see what's going wrong in this case.

    Try to make the error reproducable, with combinations of parameters passed to the SP. Then execute the SP in a query analyzer step by step to see the intermediate results (if there are any)
    I am the luckiest man in the world

  • #7
    New to the CF scene
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by esthera
    what connection are you using? I would try to use a different connection type.
    Below is my connection string.

    'References
    'Microsoft Activex Data Objects 2.6 Library
    'COM+ Services Type Library
    'Visual Basic Runtime Objects And Procedures

    '************************************************************
    'CONNECTION STRING TO SECONDARY IN SQL3
    '************************************************************
    Private Const CONNECTION_STRING_SQL3 = "Provider=SQLOLEDB.1;" _
    & "Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=Secondary; Data Source=SQL-LAB\SQL3"


  •  

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •