View Full Version : Zone Alarm problems

06-01-2006, 02:40 PM
I have Zone Alarm Pro 6 running on my pc. I am almost sure Zone Alarm is causing my problems. I am designing a site with user login. I notice that I can't login & all my code is correct. I try it from another computer I can get get it. This other computer isn't running zone alarm.

On my pc when I can't login, I immediately shutdown zone alarm & I can login. I restart zone alarm & I can login & logout & then log back in. I can login as many times as I want during that browser session. If I was to close all my browsers & try to login I can't. If I shutdown zone alarm then I can login.

By not being able to login I mean by site can't read my $_SESSION's. I don't think they are getting set.


06-01-2006, 04:58 PM
Zone alarm has options to block cookies. Those sessions use cookies. So I would look around the disabling of cookies options and configure them as needed.

06-01-2006, 08:12 PM
For this domain this is the current settings. I am in the Privacy section & on the Site List tab.

Mobile code is allow
Session cookies is allow
Persistent cookies is allow
3rd Party cookies is block

06-13-2006, 03:03 AM
Does any body have any idea's on how to fix this problem?

06-13-2006, 07:50 AM
3rd party cookies should probably be allowed. Click on Privacy, click Add, add the site url, then right click on the red X's for that site and change to allow. I think the private header is the one that needs to be allowed.

06-13-2006, 11:19 PM
You need to allow private headers for sites that rely on document.referrer to work. Disabling third party cookies has never stopped me from being able to login to any site with zonealarm enabled.

06-25-2006, 04:28 PM
ZAPro gives me issues sometimes as well, like refusing to load pages or hold any types of coolkies (chocolate, mint, etc.).

I just shut ZAPro down and restart it. This usually happens if the computer goes into hybernation or sleep mode... when it wakes up again, ZA gets cranky.