...

View Full Version : New to Style Sheets



thickandthin
10-14-2002, 10:22 PM
Is there any way to make a style-sheet file, and then on the page just put like stylesheet.css? Because if I want to change a link I'd have to do it on every page

Mr J
10-14-2002, 11:18 PM
In the HEAD section of all the documents that are going to use the style sheet put

<LINK href="style.css" rel=stylesheet type=text/css>

Where "style.css" is the path and name of your style sheet

thickandthin
10-15-2002, 04:44 AM
Actually I didnt mean that, I mean my links, if I had to put another link on, I would have to go to each page to change it, is there another way to do this, sort of like the style sheet, but for like a table with links

Nightfire
10-15-2002, 05:21 AM
You could put your menu into a js file and then have

document.write('<a href="link1">Link1</a><br><a href="link2">Link2</a>');

then where ever you want the menu, put

<script src="path/to/menu.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>

Unlesss you have serverside language available, then you could do it easier and better ways.

webmarkart
10-15-2002, 05:38 AM
You could also use include files which requires at least minimal knowledge of a server side language.

Here is the basic usage of includes using ASP:
http://www.learnasp.com/learn/inc.asp

thickandthin
10-15-2002, 07:47 PM
Originally posted by Nightfire
You could put your menu into a js file and then have

document.write('<a href="link1">Link1</a><br><a href="link2">Link2</a>');

then where ever you want the menu, put

<script src="path/to/menu.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>

Unlesss you have serverside language available, then you could do it easier and better ways.

Thanks thats what I was looking for!

thickandthin
10-15-2002, 07:53 PM
Can anyone help me with mine, like write the script out, here are the links




<img src="vcsource1.gif" width=90>

<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0"
WIDTH=90 HEIGHT=102>
<PARAM NAME=movie VALUE="tab.swf?exbackground=808080&makenavfield0=Home&makenavurl0=main.html&makenavfield1=Fake Pictures&makenavurl1=fpics.html&makenavfield2=Improvments&makenavurl2=improvments.html&makenavfield3=Vice City Story&makenavurl3=story.html&makenavfield4=Banners&makenavurl4=banners.html">
<PARAM NAME=loop VALUE=false>
<PARAM NAME=menu VALUE=false>
<PARAM NAME=quality VALUE=high>
<PARAM NAME=scale VALUE=noborder>
<PARAM NAME=salign VALUE=LT>
<PARAM NAME=wmode VALUE=transparent>
<PARAM NAME=bgcolor VALUE=#000000>

<EMBED src="tab.swf?exbackground=808080&makenavfield0=Home&makenavurl0=main.html&makenavfield1=Fake Pictures&makenavurl1=fpics.html&makenavfield2=Improvments&makenavurl2=improvments.html&makenavfield3=Vice City Story&makenavurl3=story.html" loop=false menu=false quality=high scale=noborder salign=LT wmode=transparent bgcolor=#808080 WIDTH=120 HEIGHT=156 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED>

</OBJECT>

Nightfire
10-15-2002, 08:19 PM
Here's the file

http://wcreations.co.uk/WAForum/menu.js

thickandthin
10-15-2002, 10:36 PM
Thanks, do I put <script language="javascript">.....</script> there?

Nightfire
10-15-2002, 10:41 PM
<script src="path/to/menu.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>

On the html page where you want the menu to show.

thickandthin
10-15-2002, 10:46 PM
I know but on the links.js part

Nightfire
10-15-2002, 10:48 PM
No, leave it without <script></script> in.

thickandthin
10-17-2002, 10:30 PM
whats wrong with this?


document.write('<img src="vcsource1.gif" width=90>

<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0"
WIDTH=90 HEIGHT=102>
<PARAM NAME=movie VALUE="tab.swf?exbackground=808080&makenavfield0=Home&makenavurl0=main.html&makenavfield1=Fake Pictures&makenavurl1=fpics.html&makenavfield2=Improvments&makenavurl2=improvments.html&makenavfield3=Vice City Story&makenavurl3=story.html&makenavfield4=Banners&makenavurl4=banners.html">
<PARAM NAME=loop VALUE=false>
<PARAM NAME=menu VALUE=false>
<PARAM NAME=quality VALUE=high>
<PARAM NAME=scale VALUE=noborder>
<PARAM NAME=salign VALUE=LT>
<PARAM NAME=wmode VALUE=transparent>
<PARAM NAME=bgcolor VALUE=#000000>

<EMBED src="tab.swf?exbackground=808080&makenavfield0=Home&makenavurl0=main.html&makenavfield1=Fake Pictures&makenavurl1=fpics.html&makenavfield2=Improvments&makenavurl2=improvments.html&makenavfield3=Vice City Story&makenavurl3=story.html" loop=false menu=false quality=high scale=noborder salign=LT wmode=transparent bgcolor=#808080 WIDTH=120 HEIGHT=156 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED>

</OBJECT>


<br>
<img src="multi.gif" width=90 valign="top">

<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0"
WIDTH=90 HEIGHT=172>
<PARAM NAME=movie VALUE="tab.swf?
exbackground=808080&makenavfield0=Screen-shots&makenavurl0=screenshots.html&makenavfield1=Characters&makenavurl1=gangs.html&makenavfield2=Movies/Sounds&makenavurl2=moviessounds.html&makenavfield3=Vice City Map&makenavurl3=map.html&makenavfield4=Vehicles&makenavurl4=cars.html&makenavfield5=Weapons&makenavurl5=weapons.html&makenavfield6=Missions&makenavurl6=missions.html&makenavfield7=Radio&makenavurl7=radio.html&makenavfield8=Articles&makenavurl8=articles.html">
<PARAM NAME=loop VALUE=false>
<PARAM NAME=menu VALUE=false>
<PARAM NAME=quality VALUE=high>
<PARAM NAME=scale VALUE=noborder>
<PARAM NAME=salign VALUE=LT>
<PARAM NAME=wmode VALUE=transparent>
<PARAM NAME=bgcolor VALUE=#000000>

<EMBED src="tab.swf? exbackground=808080&makenavfield0=Screen-shots&makenavurl0=screenshots.html&makenavfield1=Characters&makenavurl1=gangs.html&makenavfield2=Movies/Sounds&makenavurl2=moviessounds.html&makenavfield3=Vice City Map&makenavurl3=map.html&makenavfield4=Vehicles&makenavurl4=cars.html&makenavfield5=Weapons&makenavurl5=weapons.html&makenavfield6=Missions&makenavurl6=missions.html&makenavfield7=Radio&makenavurl7=radio.html" loop=false menu=false quality=high scale=noborder salign=LT wmode=transparent bgcolor=#808080 WIDTH=120 HEIGHT=208 TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED>

</OBJECT>



<br><br>


<img border="0" src="http://fastcounter.bcentral.com/fastcounter?3034489+6068985">');

Nightfire
10-17-2002, 10:35 PM
It all has to be on one line

thickandthin
10-17-2002, 10:38 PM
everything, can you give example

Nightfire
10-17-2002, 10:46 PM
document.write('<img src="vcsource1.gif" width=90><OBJECT classid="clsid27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0"


etc etc

All the code on one line...

Pooh
10-17-2002, 10:51 PM
Ideally you should break it up with single quotes and plus signs.

Goto the link below and paste the code in the textarea box and press the gray button above. It removes all the carriage returns, new lines and extra spaces.

http://beta.ezboard.com/fcooltipsntricksfrm9.showMessageRange?topicID=9.topic&index=1&start=0&stop=0

thickandthin
10-17-2002, 10:56 PM
wow thanks, because when i did it my flash buttons wouldnt show up, now they do! thanks!



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum