...

View Full Version : Launching IE w/ firefox default



metacide
11-23-2005, 05:32 PM
I'm making a small Active Desktop web page that i can use at work, it just has a bunch of links that I use to get around and make my life just a little easier.
Recently I convinced my admin to let me put firefox on my computer but the problem is... one of the sites I use quite a bit requires IE to run properly from my form. Or maybe it doesnt and I just dont know what I'm doing.
The easy fix to this problem is to figure out how to launch IE when the default browser is set to FireFox.

Can anyone help me?

the code ( I know its sloppy):
<TD rowspan=2>
<form name="UBICquery" method="POST" action="https://verifyus.entp.attws.com/VerifyUS/Controller?action=UBICResults" target="_blank">
<textarea Rows="4" Cols="31" wrap="virtual" name="IDs" style="background-color: lightblue; color: #0000cc; font-family: arial; font-size: 13;"></textarea>
</TD></TR>
<TR><TD align="right">
<input type="submit" value="Convert ID" style="background-color: lightblue; color: #0000cc;"/>
</TD></TR>
<TR><TD>
Type of ID to Convert
</TD>
<TD>
<input type="radio" name="typeOfIDSearched" value="AWID">AWID <input type="radio" name="typeOfIDSearched" value="CUID" checked>CUID<br />
</TD></TR>
<TR><TD align="right">
Show Active?
</TD>
<TD>
<input type="checkbox" name="showActive" value="yes" checked/><br/>
</TD></TR>
</Form>

MattyUK
11-23-2005, 05:54 PM
Ok a few suggestions:
Use lowercase for the tags.
Validate your code. Tags must be closed in the same order they were opened.
Attributes should be enclosed in quotes. ie rowspan="2" not rowspan=2.

You open a td tag, then open a form tag and without closing the form tag, you then close the td tag. This is a mistake.

If the form must contain the table contents then the form could enclose the table. Try moving the closing form tag to the end fo the table and the opening form tag to before it.

This code works fine for me in FF:

<form name="UBICquery" method="POST" action="https://verifyus.entp.attws.com/VerifyUS/Controller?action=UBICResults" target="_blank">
<table><tr><td rowspan="2">
<textarea Rows="4" Cols="31" wrap="virtual" name="IDs" style="background-color: lightblue; color: #0000cc; font-family: arial; font-size: 13;"></textarea>
</td></tr><tr><td align="right">
<input type="submit" value="Convert ID" style="background-color: lightblue; color: #0000cc;"/>
</td></tr><tr><td>
Type of ID to Convert
</td><td>
<input type="radio" name="typeOfIDSearched" value="AWID">AWID <input type="radio" name="typeOfIDSearched" value="CUID" checked>CUID<br />
</td></tr>
<tr><td align="right">
Show Active?
</td><td>
<input type="checkbox" name="showActive" value="yes" checked/><br/>
</td></tr></table>
</form>

If you have the perms then run iexplore <url> to launch Ie even if FF is default.

drhowarddrfine
11-23-2005, 08:39 PM
You could use the FF extension IETabs which will do this for you. You switch to IE with the click of a button.

_Aerospace_Eng_
11-23-2005, 08:45 PM
Or you could get the UserAgent switcher for Firefox, it will make pages think that you are using IE but are actually using Firefox. Note some functions of the page might not work.

metacide
11-23-2005, 11:19 PM
Thank you all.
And for the Record I need the form to span multiple cells in the table (hence why i opened and then closed a TD tag without closing the form)
Thank you for all your suggestions I'll find something that works:)



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum