...

View Full Version : Slicing and Coding a complicated layout.



edskii
09-02-2005, 02:01 PM
Hi,

I have designed a fairly complicated layout, and was wondering how I should go about slicing and coding it.

Here it is:

http://i5.photobucket.com/albums/y169/edskii/EdskiiDesigns.jpg

I understand it would be far easier to slice/code if the layout was much simpler with less curves etc.

Is there an easy way to get around this without ending up with far to many images that effect loading times?

I know people say tables is not a good way to construct a layout these days, but I cant exactly use CSS on a layout like this can I?

Should I not slice those red boxes in the middle, and just add them in afterwards in the coding?

Thanks for your time.

Ed

ronaldb66
09-05-2005, 03:40 PM
It won't exactly be easy, but sure it can be done using CSS.
Most of the imagery will be ending up in backgrounds, and the larger main components look to be header, left column, right main content area and footer.
Al the different smaller boxes could be part of the header (or an intermediate container, such as sub-header) and will likely require some serious absolute positioning.

It would help if you could indicate what sort of content all of these boxes (like "statistics", "affiliates", "latest work", etc.) should contain: your design seems to seriously limit the amount of space for actual content, and scrolling boxes would only aggrevate the problem because of the extra room needed for scrollbars.

So, if you could produce a comp with actual, representative content, it would be easier to come up with a more concrete approach.

Ranger56
09-06-2005, 02:00 AM
I think this is why I don't see too many sites that have curves.

ronaldb66
09-06-2005, 09:34 AM
Yeah, the CSS box model pretty much says it all; anything deviating from vertical or horizontal straight lines takes a bit (or a lot) of creativity.

oracleguy
09-06-2005, 07:05 PM
Yeah, the CSS box model pretty much says it all; anything deviating from vertical or horizontal straight lines takes a bit (or a lot) of creativity.

Yeah, but I'd suggest you give it a try at least and use CSS. Put some effort into it, if you run into specific problems, I'm sure people would be happy to help you over in HTML & CSS.

And even if can't actually make it work, you'll at least learn a lot along the way and have a better understanding on the complications and restrictions of working with the web.

edskii
09-24-2005, 07:12 PM
Thanks a lot for all of your replies.

I have deffinately realised the possible problems with these types of layouts.

Here is a content filled version as asked for:

http://img35.imageshack.us/img35/1902/edskiicommainlayout7kv.jpg

I intend to have a scrolling affiliate section of some sort. For the Latest Work section, I will just have links for each little box. For the Featured Site, I will just have a small description (no scrolling etc required), and finally for TOTM section, I will just have a little box link, along with a small description.

Basically what I'm saying is, everything will fit in the sections correctly without any problems.

If anyone here would be kind enough to slice the layout for me, it would be GREATLY appreciated! (I would repay you in some way) - E.g free logo, banner, template, or whatever you want.

Thanks a lot guys!

primexx
09-25-2005, 06:00 AM
why dont you export that image onto a second monitor or computer, open up your prefered editor, and start coding?

you could try just forgetting about the images for the moment and making the layout without slicing, then adding images back in. So basically try to replicate the image, cept with coding this time. I know im not making sense :P

edskii
09-25-2005, 11:38 AM
why dont you export that image onto a second monitor or computer, open up your prefered editor, and start coding?

you could try just forgetting about the images for the moment and making the layout without slicing, then adding images back in. So basically try to replicate the image, cept with coding this time. I know im not making sense :P

How would you put images individually back in to one whole image?

I dont really understand.

:(

Ed



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum