...

View Full Version : NN7 and css list menus?



IBM
02-13-2004, 10:34 AM
I've got the suckerfish menu working great in opera7, moz1.5, ie6, but nn7 is giving me a hard time.

I don't know why but instead of the dropdown list menus hovering over the content, nn7 is treating the floating drop down menu as if it is within the same content. And what happens is nn7 opens the menu and forces all the content down.

Much like you would expect from the following code:


<body>
<a href="javascript:void(0);"
onmouseover="document.getElementById('example').style.display='block';"
onmouseout="document.getElementById('example').style.display='none';">view example</a>

<div id="example" style="display:none;">
some hidden Hidden stuff
</div>

<br/>cotent to push down..very bad if you are trying to write wcag conforming websites..:o
</body>
</html>


Has anyone ecountered NN doing this, and if so did you find a way around it?

To make things clear, the above code does exactly what it should, but I'm using it as an example of what NN7 is doing with my css suckerfish menu. Of which it is in a 20px height div. So the whole things get's pushed down repeatedly...

brothercake
02-13-2004, 01:29 PM
I have encountered that exact problem - it's mozilla builds earlier than 1.3 (which is NN7.1), and only if the navbar <ul> is relatively positioned. So if you try a later moz build (like Firefox) you should find the problem has gone away; likewise if the navbar <ul> has absolute positioning.

I never found a solution (and tentatively concluded that there isn't one, though obviously I could be wrong). I simply added logic to my menu triggers that made them not work under those specific circumstances, so it only sees the main bar.

IBM
02-13-2004, 01:46 PM
AARRrgg....nooo....:eek:

*sigh* ok, I'm fine-:o

great, hours and hours later I find it's a bug... :mad:

Ah well.. what can ya do.*calming down:D *
I'll try using javascript or even php to check for nn7, if it is..um.maybe I'll absolutely position my menu..although I am guessing that will break my positioning on any res lower than mine..or higher...for that matter anything that's not my pc :p


Thank you very much b.cake. :)
I would have gone on struggling for hours more needlessly.
I'll take your word for it, I haven't near as much experience as you so you're word is as good as gold. :thumbsup:

Maybe if something comes to mind, a brain storm or something I'll try it out... otherwise it's off to the sniffers.

Of course, if anyone else has found a fix, I'm all ears too..

brothercake
02-13-2004, 04:24 PM
You can absolutely position in "em" and that will make it flexible to font size; or you can absolutely-positioned in "%" and that will make it flexible to window size.

You can also try absolute-positioning in a relatively-positioned container, and if you're lucky you might get the best of both worlds - it might work like that :)

IBM
02-13-2004, 09:37 PM
Muwahahaha....excellent.

I'll try alll approaches, and if they all fail I'll try some more:D

Thanks for the great ideas.:)



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum