...

View Full Version : Slides Show - How To Skip or Go To?



Q2004
02-03-2004, 11:43 PM
I have HTML Slide Show script that works fine, the only problem
is that I have too many slides. How can I start the slide show at any specify index. Let say I have already 90 slides (images) then
add 10 later. Anyone have the script that allow view to specify
index, like if I specify 90, the slide show would start at slide 90?

Thx

Garadon
02-04-2004, 01:20 AM
depends on the slide show really, but presumably it has a counter set that to 90 or 89 and it should start at picture 90, this is just a guess seing as u did not post any code.

Q2004
02-04-2004, 04:52 AM
Hello Garadon, here's my code, Please help me with the indexing. Also this code, I copy it from someone in the forum and it works with 1 problem that after about few slides, it begin to display 2 slides at once (with 1st pic display real fast then the 2nd pic displays & remain in the time interval set. Please also help me to fix this problem (in all browsers).

glenngv
02-04-2004, 08:05 AM
var num=90;

Just make sure index 90 exists.
About the other problem, you should preload the images. Find the script at google (http://www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=preload+images+script).

Q2004
02-04-2004, 02:56 PM
Hello glenngv, if I hard code it "var num=90;" then
it always use that number for index and that not good
because I want viewer to select any starting point.
Perhaps I should find a code for a button allow viewer
skip number of next slides. I.e, I would have 2 buttons
allow them to skip ahead 5 slides, and other button to
skip 10 slides. If you have the code for that already, please show me. In mean time, I'll search the forum for the code - Thx

Garadon
02-04-2004, 04:02 PM
1. if you want users to be able to store a starting point in ur slideshow you need to use either cookies(user can dissable these) or a server side storage.

2. instead of having 5 diffenrent jump buttons use a drop down box 1 item for each picture, this way a user can jump to where he wants

Q2004
02-05-2004, 01:01 AM
Hello Garadon
Thx for the good idea of using drop down box.
My problem now is redirect. I have 2 frames Body1
and Body2, the drop down is in Body1. How could
I redirect the Selected html go to Body2. I have
add code Target="Body2" into many different
part of my HTML but no luck so far. Please help again.



===========PART of My HTML=======

function Navigate() {
var number = NavSelect.selectedIndex;
location.href = NavSelect.options[number].value; }
// -->
</script>
</HEAD>


<BODY>
<CENTER><br><FONT COLOR=orange FACE="PhuongThao 1.1" SIZE=6><BOLD>Andrew Albumn</BOLD></FONT>
<br>
<a href=/HoangFamily.html><img src=/Images/Home.gif></a>
<FONT COLOR=red FACE="PhuongThao 1.1" SIZE=4><BOLD>
<br><br>
<a href=/HTML/Andrew/AndrewData/AndrewJournal.html TARGET=body2>Baby Andrew's Journal</img></a>
<br>
<!#################### 2004 #######################>
<br><FONT COLOR=red FACE="PhuongThao 1.1" SIZE=4><BOLD>2004<br>
<FONT COLOR=Blue FACE="HoangYen 1.1" SIZE=4>
<select name="NavSelect" onChange="Navigate(this.form)">

<option value="" SELECTED>Click to Select

<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_04.html" Target=Body3>Oct-Dec
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_03.html>Jul-Sep
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_02.html">Apr-Jun
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_01.html">Jan-Mar
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_Andrew1stMonth.html Target=Body3">1st Month
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_Andrew1stWeek.html">1st Week
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewDDay.html">"D" Day

</select>

glenngv
02-05-2004, 02:56 AM
Do all the option items redirect to "Body2"?


<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function Navigate(sel) {
var number = sel.selectedIndex;
if (number>0){
window.open(sel.options[number].value, "Body2");
}
}
</script>
</head>
<body>
<form>
...
<select name="NavSelect" onChange="Navigate(this)">
<option value="" selected>Click to Select</option>
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_04.html">Oct-Dec</option>
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_03.html">Jul-Sep</option>
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_02.html">Apr-Jun</option>
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewMisc2004_01.html">Jan-Mar</option>
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_Andrew1stMonth.html">1st Month</option>
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_Andrew1stWeek.html">1st Week</option>
<option value="/HTML/Andrew/2004/sl_AndrewDDay.html">"D" Day</option>
</select>
...
</form>
</body>
</html>


Be sure to surround the fields with <form></form> tags as stricter browsers will not display the controls not contained inside a form.

Q2004
02-05-2004, 03:22 AM
Thx glenngv - it works great and thx for quick help!



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum