...

View Full Version : Using function libraries with my PHP Script. How?



bobtest
07-28-2002, 03:59 PM
Hi. I have a function library that I want to use with a script I am writing. I am using the include("script.php"); command inside my script but when I use any of the functions it tells me they are undefined. What am I doing wrong? Thanks.

bobtest
07-28-2002, 06:40 PM
I used phpinfo() to look at the server configuration of my remote server. I specifically looked at

include_path .:/usr/local/lib/php .

I am trying to use a class file in the

include("script.php");

part of my php script. do i need to put "script.php" into this location? If so - how do i access .:/usr/local/lib/php ?

Thanks.

firepages
07-29-2002, 03:57 AM
Where is your class? if its in the same directory then it should work, PHP looks first at where you say your script is , oin your case the same directory & if it can not find it there it looks in your include path (which you really would not be using on a shared host)

but are you getting an error from the include() ?
try
require('script.php');echo "script.php has been found";

if your page does not die at that line then your class has been included but there is an error within it which is why you get undefined function warnings



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum