...

View Full Version : How to use gmp functions in PHP code properly



Shondhi
10-05-2012, 04:26 PM
I am trying to use some gmp functions (such as: gmp_clrbit(), gmp_cmp(), etc) in my PHP code. But when I run them into my server it show me a fatal error. My server supports the latest version of PHP. I can't understand what is the problem. How can I fix it?

Fou-Lu
10-05-2012, 04:40 PM
I guess this all depends on what your fatal error is.
gmp_clrbit simply sets a bit to 0.


$num = gmp_init("0x485");
gmp_clrbit($num, 3);
print gmp_strval($num); // 0x481


cmp function would be similar, except you would give it two gmp_init variables to compare against. It will always return 0, < 0, or > 0 depending on if the "left" (first) is larger or smaller than the "right" (second).

If I had to guess though, your error is probably undefined function for gmp_init (which means you now have to install the gmp extension: http://php.ca/manual/en/gmp.setup.php)

Shondhi
10-10-2012, 03:11 AM
OK, thank you for your important information.

Acequotes
10-10-2012, 12:00 PM
This post has just saved me a lot of time :)

Shondhi
10-16-2012, 09:11 AM
Oh, that's a good news Acequotes. :)



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum