View Full Version : HTML Cross browser help!!!

08-07-2012, 07:37 PM
Hey! i have been working on this site (www.bezerkyjerky.com) and it looks perfect in all browsers except for internet explorer. i know the coding is terrible but i am just beggining so if there is anyway you guys could help me it would be muchly appreciated! thanks!

08-07-2012, 08:11 PM
As a minimum you should put a DOCTYPE declaration at the top of the document. Otherwise IE will go into quirks mode.

And you can't make up attributes like "LEFTMARGIN" :eek:

Validate! (http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http://www.bezerkyjerky.com/)

08-07-2012, 08:30 PM
hi ! thanks so much for replying, yes i have tried placing a doc type at the top but it destroys the page and seperates it like internet explorer does? also all those codes i assume came through photoshop as i used the slicing method? how do i fix them?

08-07-2012, 08:43 PM
There should be no problem adding a DOCTYPE at the top of your document :confused: unless your using a CMS or framework that might interfere. The simplest example is for HTML5:

<!DOCTYPE html>

You could remove the body margins by editing your CSS:

body {
margin: 0;

or, if you need to do it inline for some reason:

<body style="margin:0;" ...

08-07-2012, 09:29 PM
I have the same problem on my site(http://www.rapidweightlossin31days.com/31dayfatlosscurereview). Its been difficult for me because I'm no expert. So building my site and with the learning curve its been rough. Oh well, got to keep crunching at it till its fixed.

08-08-2012, 12:24 AM
Firstly, never create a website based a table even if you're beginning - watch some tutorials on YouTube [check the upload date].

Secondly, try to keep your image file sizes to a minimum users don't want to spending around 10-20minutes waiting for your page to load!

Finally, check this validator and fine the errors on your website code and fix using guidance from - http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.bezerkyjerky.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

08-08-2012, 06:03 PM
hey guys, appreciate the help. i have changed the coding for the homepage and have validated it but it still looks messed up? anything else im doing rong? thanks heaps in advance!

08-09-2012, 02:29 PM
any idea guys?? im really stuck at the moment! :(