View Full Version : 3 problems; image bg, link and menu

04-26-2012, 09:50 PM

I am about to launch a new site, but I have encountered 3 problems which I can't seem to solve..

1) This one is odd. Almost feel embarrassed to post it :p Links doesn't work on the image slider: http://www.tera-norge.com/gamebo/index.php
I have of course added <a href="LINK"> to the four <li> sections.


<div class="wrapper">
<div class="slider">
<ul class="items">
<li><img src="images/page1_slide1.jpg" alt="Flere skills til hver klasse ved launch!" /></li>
<li><img src="images/page1_slide2.jpg" alt="Oversikt over beta testene!" /></li>
<li><img src="images/page1_slide3.jpg" alt="TERA Norge søker moderator/contributor!" /></li>
<li><img src="images/page1_slide4.jpg" alt="Info om retail og digital versjon - Pre-order detaljer!" /></li>
<ul class="pagination">
<li class="first">
<a href="pcc_detaljer.html">
<figure><img src="images/page1_prev1.jpg" alt="" /></figure>
<strong>Info om PCC, head start og lansering!</strong>
<p>Endelig fikk vi info om PCC&nbsp;<span></span></p>
<a href="ny_layout.html">
<figure><img src="images/page1_prev2.jpg" alt="" /></figure>
<strong>Velkommen til ny layout!</strong>
<p>Da har TERA Norge fått et flunkende nytt design&nbsp;<span></span></p>
<a href="http://www.tera-norge.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=53">
<figure><img src="images/page1_prev3.jpg" alt="" /></figure>
<strong>TERA Norge søker moderator/contributor!</strong>
<p>Vil du hjelpe til på TERA Norge?&nbsp; <span></span></p>
<a href="http://www.tera-norge.com/forum/viewtopic.php?f=41&p=225">
<figure><img src="images/page1_prev4.jpg" alt="" /></figure>
<strong>Open beta patch log!</strong>
<p>Med open beta clienten kom det masse endringer ifra CBT &nbsp; <span></span></p>

2) http://www.tera-norge.com/forum/index.php
As you can see bellow, I have two bars going out from the menu, on each side. I'd like them to stop where the main body of the forum stops. I have been unable to do it without messing up my menu. Do I need to change something with the wrapper css?

3) How can I get rid of the header image? As it is now, it looks ugly when I have two images. I only want footer_bg, and then a .png image floating on the top as a logo.

Thank you so much, all help would be appreciated.

04-26-2012, 10:19 PM
1. Your first link is not working, 404 error.
But you are using a HTML5 <figure></figure> tag in a HTML4 Doctype.
Try to remove the <figure> tag and the link should work.

2. All you have to do it move

<div id="menux"></div>
<div id="wrap"></div>

3. Open your css and replace the 2 id's with the following.

#header {
height: 140px;
/*background-image: url(./styles/TERA/theme/images/header.jpg);*/
background-attachment: fixed;
#oddzielenie {
height: 138px;
/*background-color: #000;*/

Good luck!

04-26-2012, 11:18 PM
2. Works!

3. Works!

But 1 doesn't. When I remove figure it messes up the slider. Any other idea?

04-27-2012, 03:16 PM
Try this structure:

<figure><a><img /></a></figure>

04-27-2012, 07:16 PM
The link works, but now it looks like this:

(the first slide. The other ones are unchanged, but their links doesn't work)

04-29-2012, 09:24 AM
Can't links be added without messing up the slider? I've tried many different approaches, but either it breaks the links or the slider..