PDA

View Full Version : Internet Explorer vs. My Site



Killfrenzy
02-11-2012, 02:42 PM
Hello everyone,

I'm a beginner when it comes to programming and I am trying to learn HTML, PHP and Javascript at the moment.

I have a simple private site that has a photo album which uses HTML and PHP. At the moment, everything works fine in Google Chrome and Firefox.

But.. when I open my website in Internet Explorer the site is not centered as it should be. I am guessing some code is not compatible with IE but how do I fix this?

This is the site I am talking about: www.deniali.com

And while I am at it, how can I make it possible to add videos to the photo gallery? For example; it appears as a thumbnail and when you click it opens like a normal picture but with controls to play/pause the video.

I appreciate it if someone could kick me in the right direction :).


Thanks!

abduraooft
02-11-2012, 02:57 PM
The html source of your page begins as follows

<html>
<head>
<meta name="description" content="DeniAli - a random collection">

<meta name="keywords" content="deniali,deni,ali,collection,denial,random,photos,lol,9gag,tumblr,private,">
</head>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
IE turns to quirks mode when it encounters anything before DOCTYPE declaration. So, remove the highlighted portion from your code.

PS: Make use of validator (validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.deniali.com%2F), when dealing with cross browser issues.

Killfrenzy
02-11-2012, 03:09 PM
The html source of your page begins as follows

<html>
<head>
<meta name="description" content="DeniAli - a random collection">

<meta name="keywords" content="deniali,deni,ali,collection,denial,random,photos,lol,9gag,tumblr,private,">
</head>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
IE turns to quirks mode when it encounters anything before DOCTYPE declaration. So, remove the highlighted portion from your code.

PS: Make use of validator (validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.deniali.com%2F), when dealing with cross browser issues.


Thanks for your reply.

I removed the line of code from index.php but it has no effect.

edit: Never mind, it is working now. Thank you very much that was stupid of me!

Any ideas on my second question would be very much appreciated.