...

View Full Version : Site NOT refreshing even after hitting Refresh



ingeborgh
11-11-2011, 03:54 PM
I'm currently working in an FTP program to update my site through HTML coding etc. (I use Transmit for Mac & Safari 5). My problem is that when I'm done editing something and want to see the effects in my browser, it doesn't refresh the edited content even after hitting both save, waiting for upload and refresh in the browser crazy many times! It's so frustrating and it takes so long to work with the project this way because I can't see what I'm doing and if it works. I thought it might have something to do with my browser 'saving the content' on a site for faster loading time, in that case how do I turn it off and what is it called? Do you have any suggestions on what the errors are?

What are my options for any offline programs with ability for viewing site changes immediately? Can DreamWeaver be used for this?

mlseim
11-11-2011, 08:24 PM
Who is your webhost, and is this your own website, or something like wordpress?

Dreamweaver will be OK for a static site, but not anything using PHP or MySQL.

teedoff
11-11-2011, 09:47 PM
Who is your webhost, and is this your own website, or something like wordpress?

Dreamweaver will be OK for a static site, but not anything using PHP or MySQL.

I use DW for dynamic sites. The issue I have with php is defining the database connection locally and remotely. Coldfusion is much easier, but again, not sure why DW cant be used with php.

btw: how are you refreshing your page?

mlseim
11-11-2011, 10:38 PM
So DW works with PHP, but it's difficult?

teedoff
11-11-2011, 11:31 PM
NO the fact that you have to tell a php document where the database is stored locally AND remotely and how to connect to it is the "difficult" part. That has nothing to do with DW. Granted. DW is geared more towards Adobe products and coldfusion is an adobe product, but DW still has very good tools and wizards for php if one desires to use them.

So my point was php, coldfusion, asp, any dynamic site can be managed and coded using DW.

MattF
11-12-2011, 04:22 AM
Use CTRL+F5 for a hard refresh rather than using the browsers refresh button.

ingeborgh
11-12-2011, 10:43 PM
Thank you all for replies. I host my own site, http://santinacrolla.ihaarr.com, with the domain bought from http://one.com if it matters.

MattF: do you have the Mac version shortcut for hard refresh? (Safari) Ctrl + F5 doesn't seem to work.

Edit: Googled hard refresh for Safari and came up with Alt(Norwegian Keyboard)/Optn while clicking refresh in the browser is supposed to do a hard refresh. I have yet to try it myself.

mpicklesimer
11-21-2011, 07:52 PM
I'm not a Mac person, so I can't help you get past the caching issue (hopefully that's been resolved by now though).

For future use, I usually put something similar to the following in my <head> to keep visitors from caching content. Good luck.

<meta http-equiv="pragma" content="no-cache" />



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum