...

View Full Version : Site slow to load initially



irelandscoarse
09-13-2011, 11:27 PM
Hey guys and gals,

I'm running a wordpress site, while the site run's ok, generally, it seems slow to load for new users, I'm running wp cache in the background and once your on it and browsing it's fine.

It's not a huge issue, but if anybody have a few mins to take a look, and maybe let me know how I can investigate where this slowness is coming from.

Dave..

http://www.irelandscoarsefishing.com

johntt
09-18-2011, 02:36 PM
just a quick thought - have you set this site up in google webmaster tools? If so there is a section where you can see google's take on whether the site is slow to load - this will have an impact for seo purposes. if it says that it is slow in webmaster tools then you need to do something about it.

jalarie
09-25-2011, 12:34 AM
You might wish to check this list of your coding errors: http://validator.w3.org/check?charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0&uri=http://www.irelandscoarsefishing.com/

irelandscoarse
10-08-2011, 05:14 PM
just a quick thought - have you set this site up in google webmaster tools? If so there is a section where you can see google's take on whether the site is slow to load - this will have an impact for seo purposes. if it says that it is slow in webmaster tools then you need to do something about it.

Yup, I have it in G's webaster tool's altho it's never suggested to me that's it's slow and effecting SEO, Altho i know for sure something's slowing it down, but it's some even before it starts to load the code ..


You might wish to check this list of your coding errors: http://validator.w3.org/check?charset=(detect+automatically)&doctype=Inline&group=0&uri=http://www.irelandscoarsefishing.com/

Weirdly enough I just checked this, and it says the code is ok ?

MattF
10-09-2011, 05:27 PM
Optimise the content of your site. If the first load is slow with subsequent loads being okay, that suggests poorly optimised content, (images, scripts and the like).

irelandscoarse
10-09-2011, 09:13 PM
Optimise the content of your site. If the first load is slow with subsequent loads being okay, that suggests poorly optimised content, (images, scripts and the like).



Well,

I had kinda hoped it was optomised as is, i'm running wordpress, and have the site set up with a cache plugin, however the show down seems to come even before the site actually starts to load any resources ..

As if it's having trouble resolving the name = ip maybe ....

RonnieC
10-20-2011, 05:05 AM
I have a feeling that your host is overloading there servers. If your buying quality hosting then id look into changing the wordpress theme and also using a compression plugin.

ps. this has happened to me in the past and once i changed my host it was no longer a problem.

irelandscoarse
10-22-2011, 05:14 PM
I have a feeling that your host is overloading there servers. If your buying quality hosting then id look into changing the wordpress theme and also using a compression plugin.

ps. this has happened to me in the past and once i changed my host it was no longer a problem.


I think you might actually be on to something ronnie, i'm on shared hosting, but purchased a VM, from them, got it configured, but it onlt has 128 meg of memory, it was usless, couldn't even run my-sql php, and wordpress ...

time to look at alternative hosting

RonnieC
10-27-2011, 03:27 AM
I use mddhosting.com and they are amazing. Super fast, and great service.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum