...

View Full Version : Problems embedding local video file.



Robert0283
08-25-2011, 07:47 PM
I am working on an html page on my local drive.
I want to insert a video file that is also stored on my local HD.

When I use:



<embed src="/foo/bar/HowToo.mp4" autostart="false" />


I get a window in the page where the video should play, but it has the lego brick icon with "Click here to download plugin".

It shouldn't be a problem with plugins as I can play any video format from hulu to youtube, etc...


I have also tried



<object data="/foo/bar/HowToo.mp4" type="video/mp4" />


Here, nothing appears it's as if the object code doesn't exist at all.

Just to prove to myself that I am entering the correct path/file name, I have also tried:



<a href="/foo/bar/HowToo.mp4">Play a video file</a>


In this case when I click the link generated, it does load my local player and the video, but I want this to play in the browser, not a separate window.

Finally, I also tried:



<video>
<source id="mp4_src"
src="/foo/bar/HowToo.mp4"
type='video/mp4; codecs="avc1.42E01E, mp4a.40.2"'>
</source>
</video>


In this case, I get asked what to do (download or play with external player).


What am I doing wrong, and how do I fix it?

Coolest
08-29-2011, 01:37 AM
This worked using windows media player:

<OBJECT ID="MediaPlayer" WIDTH=320 HEIGHT=276 CLASSID="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95"
STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
<PARAM NAME="FileName" VALUE="C:/Users/Coolest/Desktop/New folder/HowToo.mp4">
<PARAM NAME="ShowControls" VALUE="true">
<param NAME="ShowStatusBar" value="true">
<PARAM NAME="ShowDisplay" VALUE="false">
<PARAM NAME="autostart" VALUE="false">
<EMBED TYPE="application/x-mplayer2" SRC="C:/Users/Coolest/Desktop/New folder/HowToo.mp4" NAME="MediaPlayer"
WIDTH=320 HEIGHT=276 ShowControls="1" ShowStatusBar="1" ShowDisplay="1" autostart="0">
</EMBED>
</OBJECT>

embeebutterly
08-29-2011, 10:53 PM
Are you trying to view it in front Page? preview in browser

Robert0283
08-31-2011, 03:38 AM
This worked using windows media player:


Still getting the same plugin message, but I expected that as I'm viewing this on a linux box (no windoze player)




Are you trying to view it in front Page? preview in browser
No, attempting to view in firefox.



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum