View Full Version : Problems embedding local video file.

08-25-2011, 06:47 PM
I am working on an html page on my local drive.
I want to insert a video file that is also stored on my local HD.

When I use:

<embed src="/foo/bar/HowToo.mp4" autostart="false" />

I get a window in the page where the video should play, but it has the lego brick icon with "Click here to download plugin".

It shouldn't be a problem with plugins as I can play any video format from hulu to youtube, etc...

I have also tried

<object data="/foo/bar/HowToo.mp4" type="video/mp4" />

Here, nothing appears it's as if the object code doesn't exist at all.

Just to prove to myself that I am entering the correct path/file name, I have also tried:

<a href="/foo/bar/HowToo.mp4">Play a video file</a>

In this case when I click the link generated, it does load my local player and the video, but I want this to play in the browser, not a separate window.

Finally, I also tried:

<source id="mp4_src"
type='video/mp4; codecs="avc1.42E01E, mp4a.40.2"'>

In this case, I get asked what to do (download or play with external player).

What am I doing wrong, and how do I fix it?

08-29-2011, 12:37 AM
This worked using windows media player:

<OBJECT ID="MediaPlayer" WIDTH=320 HEIGHT=276 CLASSID="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95"
STANDBY="Loading Windows Media Player components..." TYPE="application/x-oleobject">
<PARAM NAME="FileName" VALUE="C:/Users/Coolest/Desktop/New folder/HowToo.mp4">
<PARAM NAME="ShowControls" VALUE="true">
<param NAME="ShowStatusBar" value="true">
<PARAM NAME="ShowDisplay" VALUE="false">
<PARAM NAME="autostart" VALUE="false">
<EMBED TYPE="application/x-mplayer2" SRC="C:/Users/Coolest/Desktop/New folder/HowToo.mp4" NAME="MediaPlayer"
WIDTH=320 HEIGHT=276 ShowControls="1" ShowStatusBar="1" ShowDisplay="1" autostart="0">

08-29-2011, 09:53 PM
Are you trying to view it in front Page? preview in browser

08-31-2011, 02:38 AM
This worked using windows media player:

Still getting the same plugin message, but I expected that as I'm viewing this on a linux box (no windoze player)

Are you trying to view it in front Page? preview in browser
No, attempting to view in firefox.