...

View Full Version : Help with adding sound on mouse-click



suave design
05-16-2011, 09:09 AM
I am trying to add sound to my website, on mouse-click.
I am using Dreamweaver. I went to Behaviors, and clicked "play sound", and chose a sound to play. I have this sound in my local folder, and Dreamweaver inserted it into my code, right after a link.
But the sound does not play when I test it!
Please help asap....
Thanks.
(the link to my site is www.trecall.com.)
here is the html code:
<li><a href="smart_pay.html" onClick="MM_controlSound('play','document.CS1305532951843','Swoosh 3-SoundBible.com-1573211927.wav')">Smart Pay</a></li>- this is the code for the mouse-click.
And this is the code that dreamweaver inserted into the <head>:
<script type="text/javascript">
<!--
function MM_controlSound(x, _sndObj, sndFile) { //v3.0
var i, method = "", sndObj = eval(_sndObj);
if (sndObj != null) {
if (navigator.appName == 'Netscape') method = "Play";
else {
if (window.MM_WMP == null) {
window.MM_WMP = false;
for(i in sndObj) if (i == "ActiveMovie") {
window.MM_WMP = true; break;
} }
if (window.MM_WMP) method = "play";
else if (sndObj.FileName) method = "run";
} }
if (method) eval(_sndObj+"."+method+"()");
else window.location = sndFile;
}
//-->
</script>

djh101
05-16-2011, 09:26 AM
http://webdesign.about.com/od/sound/a/play_sound_oncl.htm

The first page in my Google search.

suave design
05-16-2011, 08:15 PM
I tried that, too. It did not work- there is no sound when I test it in the browser.
CAn anyone help please?

AndrewGSW
05-16-2011, 09:13 PM
This is an incorrect definition for a function:

function playSound('Swoosh 3-SoundBible.com-1573211927.wav') {
I presume it should be

function playSound(soundfile) {

djh101
05-17-2011, 04:50 AM
Yeah, your URL is invalid.

suave design
05-17-2011, 09:12 AM
I changed it to
function playSound(soundfile) { as you instructed, and I still don't hear any sounds on mouse-click!
What can be causing this problem?
Here is the link to my site:www.trecall.com (http://www.trecall.com)
Please help! Thank you!!

AndrewGSW
05-17-2011, 09:42 AM
Your page still shows


function playSound('Swoosh 3-SoundBible.com-1573211927.wav') {

which causes an error.

suave design
05-17-2011, 07:22 PM
Thank you Andrew, it now works, and I hear the sound!
One more thing. I have an animated menu in my site that I would also like to add sound to. (on mouseover) But this menu does not have links. Where would I add the code then? To see what I mean, please go to www.trecall.com (http://www.trecall.com)
This is a sample of one of the tabs on the animated menu:

div class="cc_item" style="z-index:5;">
<div class="cc_content_6"> <img src="images/img2.jpg" alt="" /> <span class="cc_title">Grow <br />
Your Practice</span> <span class="cc_submenu"> <span>Grow Your Practice</span> </span> </div>
</div>
Thank you very much!!

AndrewGSW
05-17-2011, 08:49 PM
Depending which element you want to mouseover it might be

div class="cc_item" style="z-index:5;">
<div class="cc_content_6" onmouseover="playSound('Swoosh 3-SoundBible.com-1573211927.wav');"> <img src="images/img2.jpg" alt="" /> <span class="cc_title">Grow <br />
Your Practice</span> <span class="cc_submenu"> <span>Grow Your Practice</span> </span> </div>
</div>

suave design
05-18-2011, 08:02 AM
okay, I actually added it to
<div class="cc_item" style="z-index:6;margin-right:14px;"onmouseover="playSound('Whish-Sith_Mas-494.wav');">
But it does not play right. It's choppy. (Instead of being one steady sound, it's broken up.) Do you know why this could be?
Also, sometimes when I open up the site, the sounds (on both menus) are not heard at all, and sometimes they are. What can be causing this??
Thanks for your help!



EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum